Skip to main content

Γεννηματά για Eurogroup: Συμβιβασμός ανάσας χωρίς αλλαγή πορείας

H εμμονή ορισμένων κυβερνήσεων στις συντηρητικές πολιτικές λιτότητας οδήγησε σε παραπομπή του προβλήματος στο μέλλον, είπε η κ. Γεννηματά.

Για «συμβιβασμό ανάσας, χωρίς αλλαγή πορείας για την Ευρώπη» μιλά η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τα τρία μέτρα που αποφάσισε το χθεσινό Eurogroup, που «εξυπηρετούν άμεσες ανάγκες για την κρίση, αλλά είναι κατώτερα των περιστάσεων και των προσδοκιών των πολιτών της Ένωσης».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι η ενίσχυση των συστημάτων υγείας, η στήριξη των μικρομεσαίων, η στήριξη της απασχόλησης (μέσω δανείων) είναι χρήσιμη, δεν αποτελεί όμως λύση για το αύριο. «Δεν προβλέπεται κανένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση των οικονομιών, για την αντιμετώπιση της έκρηξης της ανεργίας, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Δεν έγιναν αποδέκτες οι προτάσεις για νέο χρήμα, με καινοτόμα εργαλεία» επισημαίνει.

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, η εμμονή ορισμένων κυβερνήσεων στις συντηρητικές πολιτικές λιτότητας οδήγησε σε παραπομπή του προβλήματος στο μέλλον, με τον κίνδυνο διόγκωσης του δημοσίου χρέους των χωρών και κατ' επέκταση επώδυνων μνημονίων να παραμονεύει.

«Η μάχη για την αλλαγή της πορείας της Ευρώπης όμως δεν τελείωσε, τώρα περνά στην πιο κρίσιμη φάση της. Οι ευθύνες των ηγεσιών και των κυβερνήσεων είναι ιστορικές. Αρχής γενομένης από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής» υπογραμμίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.