Skip to main content

Γεννηματά: Η αυτοδιοίκηση να γίνει μοχλός ανάπτυξης της χώρας

Η αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι μπορεί και αντέχει να διαχειριστεί και την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε εκδήλωση της «παράταξης Αττική» του Γιάννη Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής παρευρέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά βραβεύτηκε για την προσφορά της στην αυτοδιοίκηση και έκανε δηλώσεις, με ενωτικό περιεχόμενο και σημασία.

«Η παράταξη μας πλήρωσε μεγάλο κόστος, γιατί έβαλε πάνω απ' όλα το συμφέρον της χώρας και θα συνεχίσουμε να το βάζουμε. Κοιτάμε πάνω από το κομματικό συμφέρον», δήλωσε και προσέθεσε:

«Γι αυτό έχουμε κάνει σημαία την εθνική συνεννόηση. Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή για τον τόπο, μια δική μας συμφωνία για να βγάλουμε τη χώρα με ασφάλεια από την κρίση και τα μνημόνια».

Η κ. Γεννηματά είπε ότι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη αποκέντρωση και η αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει ο μοχλός ανάπτυξης της χώρας, καθώς «απέδειξε στα δύσκολα χρόνια ότι μπορεί και αντέχει να διαχειριστεί και την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την διοίκηση της Ρένας Δούρου λέγοντας ότι «αδυνατεί να παίξει τον αναπτυξιακό ρόλο που αρμόζει στο θεσμό, χάνεται μέσα σε ιδεοληψίες του χθες, κρύβεται από την καθημερινότητα και απέχει από αυτά που σήμερα συμβαίνουν».