Skip to main content

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Αποτύχατε αλλά τώρα είναι ώρα εθνικής συνεννόησης

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως «τα μέτρα σας πήγαν στράφι και δεν πείσατε τους πολίτες. Οδηγήσατε το ΕΣΥ σε βαθύ κόκκινο»

Σήμα προς το Μέγαρο Μαξίμου να εξασφαλίσει συνθήκες εθνικής συνεννόησης για την υλοποίηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου για την υπέρβαση της πολυεπίπεδης κρίσης λόγω της πανδημίας, έστειλε με την ομιλία της στη βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Κύριε Μητσοτάκη ήρθατε σήμερα με άλλο ύφος και άλλη διάθεση. Και πώς θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά; Αφού αποτύχατε να διαχειριστείτε την πανδημία σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε, ξεκινώντας την ομιλία της, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πανδημία η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Σε ότι αφορά το ΕΣΥ, δεν δημιουργήσατε εγκαίρως κλίνες ΜΕΘ» και «δεν προσλάβατε το αναγκαίο προσωπικό», είπε η κ. Γεννηματά χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία τραγική. «Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και θάνατοι στους διαδρόμους. Ελλείψεις σε ειδικούς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολόγους. Ελάχιστα ασθενοφόρα. Μόλις ένα ανά 120.000 κατοίκους στην Αττική, ενώ σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα έπρεπε να είναι 1 για κάθε 30.000 κατοίκους».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως «τα μέτρα σας πήγαν στράφι» και πως «δεν πείσατε τους πολίτες. Οδηγήσατε το ΕΣΥ σε βαθύ κόκκινο. Τις οικογένειες με παιδιά, μαθητές και φοιτητές σε απόγνωση, σε ψυχολογική κατάρρευση. Εργαζόμενους στην ανασφάλεια τη φτώχεια και την ανεργία».

«Ο λόγος που επιμέναμε και επέμενα προσωπικά για αυτή τη συζήτηση αγαπητοί συνάδελφοι ήταν γιατί βλέπαμε τι ερχόταν», είπε στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά, εξηγώντας ότι «βλέπαμε την ανάγκη για ένα Εθνικό Σχέδιο για να προλάβουμε όλα αυτά που ζούμε».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι απαιτείται άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με:

1.Ενιαίο συντονιστικό κέντρο

2. Όχι μικτά νοσοκομεία.

3. Άμεση ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ,

4.Αύξηση των αμοιβών των γιατρών

5. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των υγειονομικών.

6. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των υγειονομικών.