Skip to main content

Γεννηματά: Το εργασιακό ν/σ αντανακλά το συντηρητικό πρόσωπο της ΝΔ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας το εργασιακό νομοσχέδιο, σημειώνει ότι η ΝΔ ξεπληρώνει και προεκλογικά γραμμάτια

«Το εργασιακό νομοσχέδιο αντανακλά το συντηρητικό πρόσωπο της ΝΔ. Αυτό που προσπαθεί συστηματικά να κρύψει πίσω από μεταρρυθμιστικό προσωπείο», δηλώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών που η γνώση, η ποιότητα, η πρωτοβουλία του ανθρώπινου δυναμικού αποκτούν κυρίαρχο ρόλο, η ΝΔ προωθεί ένα εργασιακό ξεπερασμένο μοντέλο του χθες. Μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων. Απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει τους ασύδοτους εργοδότες και διαλύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους», συμπληρώνει.

Η κ. Γεννηματά, σημειώνει ότι η ΝΔ ξεπληρώνει και προεκλογικά γραμμάτια. «Σήμερα που ο κοινωνικός διάλογος είναι όσο ποτέ αναγκαίος, η ΝΔ επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού, περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα της απεργίας», αναφέρει.

«Είμαστε δυναμικά απέναντι σε αυτή την πολιτική. Πιστεύουμε βαθιά ότι η ανάπτυξη πρέπει να αφορά όλους. Προτείνουμε ένα νέο Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής, με νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, με συλλογικές συμβάσεις, με τους εργαζομένους ασφαλείς με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Με την ευθύνη του κράτους για τον έλεγχο εφαρμογής τους.

Με τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς εταίρους, με αποφασιστικό ρόλο. Με την δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση στους χώρους δουλειάς. Αυτή που κατοχύρωσαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τον Ν.1264/82. Προτείνουμε έναν νέο δρόμο, το δρόμο της Νέας Αλλαγής, μέσα από τις συμπληγάδες της συντήρησης και του λαϊκισμού», τονίζει η κ. Γεννηματά.

«Είμαστε μαζί στον αγώνα με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, μαζί με τον κόσμο της εργασίας. Με τη δέσμευση ότι τα μέτρα της ΝΔ, θα καταργηθούν όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν», καταλήγει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.