Skip to main content

Γεννηματά:Δώστε δύναμη στο ΚΙΝΑΛ να κάνουμε ανατροπή στις εκλογές(vid)

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγές κάλεσε σήμερα τους πολιτές να μην χαρίσουν ούτε μία ψήφο στους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να μην χαρίσουν ούτε μια ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη κάλεσε σήμερα τους πολίτες του προοδευτικού χώρου η Φώφη Γεννηματά. Από την πλατεία Κοτζιά και την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου η κυρία Γεννηματά κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στο Κίνημα Αλλαγής τη «δύναμη να κάνουμε την ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν».

Η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε την πίστη της ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η έκπληξη των εκλογών και έθεσε το δίλημμά τους. «Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ, στη διαρκή λιτότητα που τρέφει  την ακροδεξιά και τον εθνικισμό. Όποιος ψηφίζει Τσίπρα παραδίδει τις προσδοκίες του για το αύριο  και το μέλλον της Ευρώπης, στη χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά που στάθηκε σκληρά απέναντι στην Ελλάδα όλα τα χρόνια της κρίσης». Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, τόνισε η κυρία Γεννηματά, «δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουμε την Ευρώπη που θέλουμε. Στηρίζουμε τον Φρανς Τίμμερμανς, έναν φίλο της Ελλάδας, έναν προοδευτικό άνθρωπο, έναν σοσιαλιστή, που είναι κόντρα στις πολιτικές της συντήρησης, κόντρα στην αδιέξοδη λιτότητα»  Η κυρία Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και στα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο κ.Τσίπρας λέει ότι νοιάζεται για τους πολλούς.

Στην πράξη τα παίρνει από τους πολλούς και αφήνει στο απυρόβλητο τους λίγους.

Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι νοιάζεται για όλους. Τι εννοεί; Ό,τι και ο κ. Τσίπρας. Ψίχουλα για τους πολλούς, κέρδη για τους λίγους. Είναι οι δύο όψεις της συντήρησης.
Σκληρή επίθεση σε Τσίπρα: «υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα»

Η Φώφη Γεννηματά χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον του πρωθυπουργού για τις αναφορές του σε δήθεν συμφωνία με τη ΝΔ. «Μέσα στον πανικό του, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα, πάντα με ψέματα, για δήθεν συμφωνίες, θέλω να του πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα.

Ποιος μιλάει; Ο συγκυβερνήτης και συνεργάτης των ακροδεξιών. Ο προστάτης της Καραμανλικής περιόδου. Ο άνθρωπος που με την πολιτική του έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος που από το Bella ciao πήγε στη dolce vita. Και δεν σας σώζουν τώρα ούτε οι ύμνοι στη μεγάλη Αλλαγή του 1981, ούτε οι αναφορές στο 1-1-4 και τη γενιά του Πολυτεχνείου. Θα σας κυνηγούν πάντα οι εικόνες με τις αγκαλιές και τα φιλιά με τον συνεταίρο σας, τον κ. Καμμένο. Θα σας ακολουθούν πάντα  οι ακροδεξιοί που τοποθετήσατε περήφανα στην Κυβέρνηση και στην ευρωλίστα σας. Και μην ξεχάσετε, την επόμενη φορά που θα θυμηθείτε τον Άρη.

«Οι ψυκτικοί στο Περιστέρι, οι εισοδηματίες στην Εκάλη». Αυτός είναι ο Μητσοτάκης.

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης, από τη μεριά του προσπαθεί να κρύψει  ότι βαδίζει στα χνάρια της δεξιάς του χθες. Λέει ότι το κόμμα του είναι βαθιά λαϊκό, για να κρύψει ότι είναι βαθιά δεξιό αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται» τόνισε και σημείωσε ότι «απεχθάνεται τη λέξη κοινωνικό κράτος» και «δεν έκανε λάθος, όταν αναφερόταν στα εργασιακά δικαιώματα και στην παράδοση της Υγείας στα χέρια των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτές είναι οι προθέσεις του. Οι ψυκτικοί στο Περιστέρι, οι εισοδηματίες στην Εκάλη. Αυτές είναι οι απόψεις του»

Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα; Νοιάστηκε το ΠΑΣΟΚ, σήμερα νοιάζεται το Κίνημα Αλλαγής.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι:
Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια» και άπλωσε το χέρι το χέρι σε εκείνους που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία και προσανατολίζονται στην αποχή αλλά και σε εκείνους τους παλιούς μας συντρόφους  και φίλους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Τους απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί.

Η κυρία Γεννηματά απευθύνθηκε, προσωπικά όπως είπε και τόνισε: «Γυρίστε την πλάτη στους κλασσικούς δεξιούς, που θέλουν να μας περιορίσουν σε γυναικεία επαγγέλματα. Έχουμε τη δύναμη μαζί, με το Κίνημα Αλλαγής, να φτιάξουμε το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας».