Skip to main content

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες για το δυστύχημα στην Εύβοια

οι συνθήκες και τα αίτια που το προκάλεσαν θα αποκαλύψουν εάν και ποιες ακριβώς ήταν οι ελλείψεις, οι αδυναμίες και τα κενά, σημειώνει η Ομοσπονδία.

Η απώλεια τριών ανθρώπων θέτει σοβαρά και αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν, δηλώνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με αφορμή το χθεσινό δυστύχημα στο Γυμνό Εύβοιας, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών εργολάβου στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους κι ένας ακόμη τραυματίστηκε.

Όπως επισημαίνει, οι συνθήκες και τα αίτια που το προκάλεσαν θα αποκαλύψουν εάν και ποιες ακριβώς ήταν οι ελλείψεις, οι αδυναμίες και τα κενά που υπήρχαν στην ασφάλεια των εργαζομένων και τελικά στοίχισαν τη ζωή τους.

Κατά τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η πλήρης διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και των ευθυνών που υπάρχουν είναι επιτακτική, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες νέων εργατικών ατυχημάτων στο μέλλον.

«Επειδή οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ έχουν το θλιβερό προνόμιο των εργατικών ατυχημάτων με τον "αόρατο εχθρό", που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα», η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους να προνοούν και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα γιατί «τίποτα δεν αξίζει όσο η ανθρώπινη ζωή».

Δείτε ακόμη: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια