Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
x

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 109.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ FREEDOM PASS

O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε ότι πάνω 500.000 νέοι προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν - Κοντά στο 30% αυτή η κατηγορία

Mέσα σε μόλις μια ημέρα, οι αιτήσεις για την απόκτηση του Freedom Pass έφτασαν τις 109.000 δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας σε εκπομπή του SKAI, έκανε λόγο για «έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό αριθμό». Πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον τους για τα 150€ εκδήλωσαν 109.000 νέοι από τους 250.000 δικαιούχους, οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα προβλήματα της εφαρμογής του Freedom Pass, σχετικά με τα email που δεν στέλνονταν στους δικαιούχους, έχουν ήδη επιλυθεί.

Όπως είπε, μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass στις 28 Ιουνίου, πάνω 500.000 νέοι προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν ενώ δήλωσε ότι «πλησιάζουμε το 30% σε αυτή την κατηγορία.»

Σε γενικές γραμμές εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και ανέφερε πως «θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό τον ρυθμό εμβολιασμών ώστε στα τέλη του Αυγούστου ή τις αρχές του Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε κοντά στο 70% που είναι ο στόχος μας».

«Αύριο ξεπερνάμε την χορήγηση 10 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά

Αναφορικα με τον κατ' οίκον εμβολιασμο διευκρίνισε ότι «Την αίτηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό την κάνει ο ιατρός του ενδιαφερόμενου, όχι ο ίδιος. Θα δικαιολογήσει τις ασθένειες που έχει ο ενδιαφερόμενος και πρέπει να εμβολιαστεί κατ’ οίκον. Από εκεί και πέρα έχει δημιουργηθεί μια λίστα ιατρών από την περιοχή του ενδιαφερόμενου, ένας εκ’ των οποίων έρχεται στο σπίτι του».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ