Skip to main content

Ανοίγουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου εμπορικά κέντρα και ζωολογικοί κήποι

Τα εμπορικά κέντρα ήταν αρχικά προγραμματισμένα να ανοίξουν στις 25 Μαΐου ωστόσο θα επαναλειτουργήσουν από Δευτέρα όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα (malls), οι ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι το άνοιγμα πραγματοποιείται μια εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

«Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά κάθε μέρα γίνεται και πιο αδύναμος», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Όπως πρόσθεσε, οι επισκέπτες στα Mall θα πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. «Πάμε καλά. Αν τηρήσουμε τα μέτρα, θα πάμε καλύτερα», ανέφερε.

Σχολίασε, τέλος, ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση από την υγειονομική πλευρά, τόσο «θα πηγαίνουμε καλύτερα και οικονομικά».

Τα εμπορικά κέντρα ήταν αρχικά προγραμματισμένα να ανοίξουν στις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με το protothema.gr το σχέδιο επαναλειτουργίας βασίζεται στους βασικούς άξονες των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται σήμερα απ’ τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν με σημαντικές όμως τροποποιήσεις.

Έτσι προβλέπει ανώτατο όριο για την είσοδο πελατών αφενός στον χώρο του εμπορικού κέντρου και αφετέρου σε κάθε κατάστημα με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του. Χρήση γαντιών, μασκών και αντισηπτικών θα είναι επιβεβλημένα.

Επίσης η λειτουργία καφέ, εστιατορίων και μπαρ θα απαγορεύεται με μοναδική εξαίρεση το take away και αυτό προκειμένου να μην υπάρχει το φαινόμενο της άσκοπης παραμονής εντός του εμπορικού κέντρου.