Skip to main content

Γεωργιάδης: Αύριο οι εργασίες στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία θα συνεχιστούν

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι αύριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία θα συνεχιστούν

Αύριο οι εργασίες στην ΕΑΒ θα συνεχιστούν κανονικά, όπως αναφέρει σε σχόλιό του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μετά την απόφαση του δικαστηρίου των Θηβών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της ΕΑΒ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο υπουργός: «Το δικαστήριο των Θηβών έκανε δεκτή την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της ΕΑΒ κατά των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστών στην Πύλη του Εργοστασίου, με σκοπό την παρεμπόδιση της εισόδου των εργολάβων. Διατάσσει την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο. Αύριο οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100.3, σχετικά με το θέμα, ο υπουργός είχε δηλώσει: «Θα αναμένουμε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και θα κινηθούμε αναλόγως. Εδώ και πολλές μέρες κάνουν κινητοποιήσεις στην πύλη, εμποδίζοντας τους εργολάβους να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Lockheed Martin, η οποία δια επισήμου επιστολής έχει εκδηλώσει για πρώτη φορά την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΕΑΒ. Και έχω εξηγήσει πολλές φορές και στους εργαζομένους της ΕΑΒ, ότι εάν φύγει ο βασικός τους πελάτης δεν έχει νόημα ύπαρξης η εταιρεία».