Skip to main content

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως στον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων γνωστοποίησε σήμερα μέσω Twitter ότι η χώρα βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως στον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση, παγκοσμίως, στον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI). Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός έγραψε τα εξής: «Ως υπουργός Βιομηχανίας της Ελληνικής Δημοκρατίας αισθάνομαι υπερήφανος που επί της θητείας μου και υπό αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα σκαρφάλωσε στην 3η Θέση Παγκοσμίως στον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI), τον κορυφαίο Δείκτη για την παραγωγικότητα εκάστης Χώρας. Συγχαρητήρια».

Υπενθυμίζεται ότι οι Δείκτες PMI, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ, παρέχουν εκ των προτέρων ενδείξεις για το τι ακριβώς συμβαίνει στην οικονομία του ιδιωτικού τομέα, εξετάζοντας διάφορες μεταβλητές, όπως η παραγωγή, οι νέες παραγγελίες, η απασχόληση και οι τιμές.

Οι έρευνες PMI παρέχουν στους συμμετέχοντες δωρεάν πηγή αξιόπιστων, ιδιαίτερα έγκριτων επιχειρησιακών στοιχείων. Η έγκαιρη αυτή ενημέρωση των συμμετεχόντων στην έρευνα παρέχει τη δυνατότητα μιας πληρέστερης κατανόησης των εξελίξεων στην οικονομία και των σημείων καμπής του οικονομικού κύκλου, καθιστώντας δυνατή τη βελτίωση του επιχειρησιακού προγραμματισμού και της στρατηγικής σχετικά με την αγορά προμηθειών.