Skip to main content

Γεωργιάδης: Ο Παπαγγελόπουλος είχε τάξει στον Τσίπρα να μας φυλακίσει

Ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαγράψει τον Παππά γιατί τα ήξερε όλα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Θέση για τις πρόσφατες καταγγελίες του επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή εις βάρος του Νίκου Παππά και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εν μέσω της κλιμακούμενης σύγκρουσης για την υπόθεση της Novartis.

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαγράψει τον Παππά γιατί τα ήξερε όλα» εκτίμησε το κυβερνητικό στέλεχος, αναφερόμενο στη συνομιλία του Ελληνο-ισραηλινού επιχειρηματία με τον πρώην υπουργό Επικρατείας.

Μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας «καρατόμησε» τον Σταύρο Κοντονή ως υπουργό Δικαιοσύνης για χάρη του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος είχε υποσχεθεί στον τότε πρωθυπουργό φυλακίσεις πολιτικών.

«Ο Παπαγγελόπουλος ήταν οργανικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς; Γιατί ο Τσίπρας τον κράτησε τέσσερα χρόνια υπουργό; Κατάφερε να “φάει” τον Κοντονή που ήταν σαρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Κοντονής προσπάθησε να βάλει φρένο στις μεθοδεύσεις Παπαγγελόπουλου ως υπουργός, ο Τσίπρας κράτησε τον Παπαγγελόπουλο και έδιωξε τον Κοντονή.

»Γιατί τον κράτησε; Επειδή μίλαγε με καλά λόγια για τη σύζυγο του Καμμένου; Ή τον κράτησε επειδή μίλαγε καλά για τον Μιωνή και του ζητούσε λεφτά; Τον κράτησε γιατί μέσω Παπαγγελόπουλου προσπαθούσε να ασκήσει πιέσεις στη Δικαιοσύνη για να κλείσει εμάς φυλακή. Ο Παπαγγελόπουλος του υποσχόταν ότι δια της Τουλουπάκη θα κλείσει εμάς φυλακή, γι’ αυτό τον κράτησε».

Όσον αφορά τον πυρήνα της υπόθεσης της Novartis, ο κ. Γεωργιάδης έστρεψε τα πυρά του προς την Ελένη Τουλουπάκη, προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

«Η Ράικου ως εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είχε ξεκινήσει έρευνα για γιατρούς που έπαιρναν λεφτά από τη Novartis. Η Τουλουπάκη σταμάτησε την έρευνα για τους γιατρούς για τρία χρόνια, δεν είχε καλέσει κανέναν, και έψαχνε να βρει στοιχεία για τους 10 πολιτικούς. Δεν βρήκε τίποτα για μας αλλά άφησε ανενόχλητους τους γιατρούς αυτούς. Σε λίγο καιρό παραγράφεται η υπόθεση για τους γιατρούς και το δημόσιο δεν θα μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από τη Novartis γιατί δεν θα υπάρχει αδίκημα».

Σύγκρουση για τις καταγγελίες Μιωνή

Η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση της Novartis κλιμακώθηκε εκ νέου την περασμένη Δευτέρα, μετά τη δημοσιοποίηση διαλόγου, ο οποίος φέρεται να έλαβε χώρα το 2016 μεταξύ του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή, Νίκου Παππά, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, ο κ. Παππάς, αναφερόμενος στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αποκάλυψε τη δράση «ανθρώπων που βγάζουν λεφτά» από τον χώρο της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Μιωνή, διαμηνύοντας ότι η συγκεκριμένη φράση αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία ξεκίνησε έρευνα για το περιεχόμενο και την προέλευση του ηχητικού ντοκουμέντο.