Skip to main content

Γεωργιάδης: Τοπόσημο για το Ωραιόκαστρο τα «Αλώνια»

Ο υπουργός επισκέφτηκε σήμερα την περιοχή όπου ο δήμος σχεδιάζει το mega project και είπε πως έδωσε εντολή να αρχίσουν οι μελέτες.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δε θα μείνει αδιάφορο στο αίτημα του δήμου Ωραιοκάστρου», είπε σήμερα ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, για το σχέδιο του δήμου για την ανάπτυξη της κεντρικής περιοχής στα «Αλώνια».

Το σχέδιο – mega project, για το οποίο έγραψε η Voria.gr και το οποίο περιλαμβάνει την αξιοποίηση του χώρου περίπου 24 στρεμμάτων στην «καρδιά» της πόλης, με την κατασκευή νέου δημαρχιακού μεγάρου, συνεδριακού κέντρου, κέντρου υγείας, εμπορικού κέντρου και πάρκου 4 στρ., εξετάστηκε σήμερα, στο Ωραιόκαστρο.

Ο κ. Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο, Παντελή Τσακίρη, και στελέχη του δήμου, πραγματοποίησε αυτοψία στα «Αλώνια» και χαρακτήρισε το χώρο πολύ ωραίο, λέγοντας ότι βούλησή του είναι να βοηθήσει για να γίνει πράξη το σχέδιο του δήμου, «για να φτιάξουμε κάτι που θα μείνει στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου για πολλά χρόνια στο μέλλον ως ένα τοπόσημο της περιοχής, ως πνεύμονας πρασίνου και ως ένας χώρος πολιτισμού».

Πρώτο βήμα για να γίνει πράξη το mega project στα «Αλώνια» είναι η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών. Ο υπουργός τόνισε ότι έχει δώσει εντολή ήδη στη ΜΟΔ να αναλάβει τις μελέτες, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ και να διασφαλίσει χρηματοδότηση.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι εντολή του πρωθυπουργού να ενεργοποιηθούν περισσότερο τα ΣΔΙΤ, διότι παραμένουν αναξιοποίητα σημαντικά ποσά για πάρα πολλά χρόνια. Έστειλε μάλιστα μήνυμα και προς άλλους δημάρχους, λέγοντας «περιμένουμε καλές ιδέες και προτάσεις και δημοτικές αρχές με όρεξη για δουλειά και η κυβέρνηση θα είναι παρούσα».

Ο κ. Τσακίρης δήλωσε ότι βούληση του δήμου είναι η συγκεκριμένη περιοχή να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη του Ωραιοκάστρου για τα επόμενα 70 χρόνια και σημείωσε ότι ο δήμος επενδύει στην καλή συνεργασία με το υπουργείο και τους άλλους φορείς, προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμα για τα «Αλώνια» το συντομότερο.

Υπουργός και δήμαρχος συναντήθηκαν μάλιστα με επιχειρηματίες της περιοχής, όπως είχε γράψει η Voria.gr, σε κεντρικό καφέ της περιοχής, καθώς υπάρχει και επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το project.