Skip to main content

Γεωργόπουλος: Θα έχουμε προβλήματα στην Κρήτη με τον μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων

Είναι δύσκολα τα πράγματα στην Κρήτη, ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος, με τον πληθυσμό της να παραμένει ανεμβολίαστος σε μεγάλο ποσοστό.

Την ανησυχία του για την πίεση που θα δεχτεί το σύστημα υγείας, το ερχόμενο, πολύ κοντινό διάστημα, ενδεχομένως και μέσα στον Αύγουστο εξέφρασε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο καθηγητής, διευθυντής της ΜΕΘ στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα πιεστούν όλοι οι ασθενείς, όχι μόνο οι ασθενείς με covid, καθώς θα αναβληθούν εξετάσεις, χειρουργεία, θα επηρεάσει όλους τους ασθενείς των νοσοκομείων και ανησυχώ ότι μπορεί να γίνει μέσα στον Αύγουστο».

Είναι δύσκολα τα πράγματα στην Κρήτη, ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος, με τον πληθυσμό της να παραμένει ανεμβολίαστος σε μεγάλο ποσοστό, «πάνω από 50% και αυτό θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Το σύστημα δεν θα πιεστεί από τους τουρίστες, το σύστημα θα πιεστεί από τους ανθρώπους της Κρήτης».

Ο λόγος σύμφωνα με τον καθηγητή είναι «η επικράτηση των fake news και οι αθλιότητες για την επικινδυνότητα των εμβολίων και αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα κυρίως στο εσωτερικό της Κρήτης, όπου στα χωριά δεν τηρούν κανένα μέτρο, δεν βάζουν μάσκες. Η ιατρική είναι μια επιστήμη, αυτοί που είναι εναντίον των εμβολίων δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη, είναι κάτι άλλο».

Σημασία έχει ο βαθμός πίεσης στα νοσοκομεία, είπε ο κ. Γεωργόπουλος, δίνοντας έμφαση στο ποσοστό των εμβολιασμένων και λιγότερο στον αριθμό των  κρουσμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά «η Αγγλία έχει τεράστια νούμερα λοιμώξεων κάθε μέρα αλλά δεν δέχεται πίεση το σύστημα υγείας λόγω των εμβολίων».