Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γερανός σήκωσε ΙΧ στο κέντρο- Συν 80 ευρώ στους παραβάτες

Περισσότερες άρσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης - Γιατί θα επιβάλλεται έξτρα χρέωση στους παραβάτες οδηγούς

Νέα επιχείρηση κατά των παράνομων σταθμευμένων οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας η Διεύθυνση Τροχαίας και η Δημοτική Αστυνομία του κεντρικού δήμου.

Γερανός της Διεύθυνσης Τροχαίας βγήκε στους δρόμους και σήκωνε όσα οχήματα ήταν παράνομα σταθμευμένα. Παράλληλα, άνδρες της Τροχαίας και της Δημοτικής έκοβαν κλήσεις στους ασυνείδητους οδηγούς για παράνομα παρκαρίσματα.

Το μέτρο των άρσεων πλέον θα υλοποιείται πιο εντατικά και προτεραιότητα θα δοθεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως στη Βασιλίσσης Όλγας, στην Τσιμισκή, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Δωδεκανήσου.

«Είχαμε μια αναστολή λόγω της καραντίνας. Από τη στιγμή που επανήλθαμε στην κανονικότητα, οφείλουμε να πραγματοποιούμε άρσεις των παράνομων σταθμευμένων οχημάτων. Πλέον δεν πάει άλλο η κατάσταση», δήλωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, ξεκαθαρίζοντας πως «στόχος δεν είναι να είμαστε τιμωροί αλλά να συμμαζέψουμε την κατάσταση στην πόλη».

Για πρώτη φορά τα οχήματα που απομακρύνονται, μεταφέρονται σε ειδικό, φυλασσόμενο χώρο της Διεύθυνσης Τροχαίας κοντά στο κτήριο της Περιφέρειας. Πέραν του προστίμου, οι παραβάτες πλέον επιβαρύνονται και με το κόστος μεταφοράς και φύλαξης του οχήματος ύψους περίπου 80 ευρώ. Ο παραβάτης μετά την άρση του οχήματός του θα πρέπει να έρχεται σε επικοινωνία με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας για να ενημερώνεται για τον τρόπο που θα μπορέσει να πάρει το όχημά του.

«Μετά από πολύμηνη προσπάθεια εξασφαλίσαμε έναν δημόσιο χώρο, τον διαμορφώσαμε και θα τα μεταφέρουμε εκεί τα οχήματα. Το πρόστιμο πέρα του προστίμου της παράνομης στάθμευσης, η άρση έχει ένα κοστολόγιο περίπου στα 80 ευρώ, τα οποία μπορεί να τα πληρώσει μόνο ηλεκτρονικά και έπειτα προσέρχεται στην Υπηρεσία για τα αποδεσμευτικά», υπογράμμισε ο κ. Γέρμανος.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής τόνισε ότι «ξεκινούν πιο εντατικοί και ενδελεχής έλεγχοι για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από κοινού με την Τροχαία». «Οι δράσεις πλέον έχουν αυξηθεί και με τη λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου. Αν και είμαστε αρχές του Ιουλίου ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα εφησυχάσουμε στιγμή προκειμένου το κυκλοφοριακό πρόβλημα να μην είναι τόσο οξύ», τόνισε ο κ. Δαγκλής. Όπως είπε, αυτή την περίοδο θα δοθεί έμφαση στις λεωφορειολωρίδες καθώς στόχος είναι να είναι απρόσκοπτη η κίνησή τους.

Συνολικά η Διεύθυνση Τροχαίας διαθέτει πέντε γερανούς και καθημερινά ένας σε κάθε βάρδια καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου βρίσκεται έξω στους δρόμους για άρσεις. Στόχος της Τροχαίας είναι να αυξηθούν τα γερανοφόρα οχήματα.

Για το θέμα της παράνομης στάθμευσης είχαν συνάντηση το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Διευθυντής Τροχαίας Θωμάς Γέρμανος.