Skip to main content

Γεραπετρίτης: Δεν εξετάζεται ολική επαναφορά της μάσκας, «όχι» σε καθολικά μέτρα

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα καθώς ούτε η οικονομία αντέχει ούτε είμαστε στην ίδια φάση με πριν, είπε ο υπουργός

Τη γενική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν τα μέτρα που εξετάζονται να εφαρμοστούν ώστε να ανακοπεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας σκιαγράφησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα καθώς ούτε η οικονομία αντέχει κάτι τέτοιο ούτε βρισκόμαστε στην ίδια φάση με το προηγούμενο εξάμηνο δεδομένου ότι έχουμε πλέον διαθέσιμο το εμβόλιο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για την πιθανότητα να λειτουργήσουν τελικά οι εσωτερικοί χώροι στις επιχειρήσεις της διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σχετική πρόσβαση γα όλους, ωστόσο θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.

Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για το πώς θα προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για συγκεκριμένες δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Όπως επίσης είπε, σε δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, τα μέσα μεταφοράς και την εκπαίδευση.