Skip to main content

Γερμανία: Υπέρ ενός αυστηρού απαγορευτικού η Μέρκελ

Yπέρ ενός σύντομου και σκληρού lockdown στη Γερμανία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού τάσσεται η Καγκελάριος.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ ενός σύντομου και σκληρού lockdown στη Γερμανία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς τα ποσοστά μόλυνσης είναι πολύ υψηλά, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης την Τετάρτη.

Η Γερμανία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας και αρκετοί περιφερειακοί ηγέτες ζήτησαν ένα σύντομο, απότομο απαγορευτικό, ενώ η χώρα προσπαθεί να εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους.

«Κάθε πρόσκληση για σύντομο και ομοιόμορφο lockdown είναι σωστή», δήλωσε η εκπρόσωπος της αναπληρωτής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η Γερμανία βλέπει έναν αυξανόμενο αριθμό εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Χρειαζόμαστε μια σταθερή συχνότητα κάτω των 100», είπε, αναφερόμενος στον αριθμό των περιπτώσεων πάνω από επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους. Αυτή τη στιγμή είναι 110,1, σύμφωνα με το Robert Koch Institute.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει εάν χρειάζονται μέτρα σε εθνικό επίπεδο και όχι σε περιφερειακό επίπεδο.

«Το φάσμα των κανονισμών δεν βοηθά στην αποδοχή», δήλωσε η κ.Ντέμερ. Ενώ ορισμένες πολιτείες έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα, ενώ άλλες δοκιμάζουν κάποια χαλάρωση των περιορισμών.

Η πλειοψηφία των 16 πρωθυπουργών της ομοσπονδιακής πολιτείας της Γερμανίας ήταν αντίθετη στην προώθηση συνομιλιών που έχουν προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου σχετικά με το τι μέτρα πρέπει να ληφθούν.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 9.677 την Τετάρτη σε περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) για μολυσματικές ασθένειες.