Skip to main content

Γερμανία: Σε καραντίνα ο Αλτμάιερ μετά από επαφή με κρούσμα κορωνοϊού

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας διευκρίνισε μέσω Twitter ότι τίθεται σε καραντίνα προληπτικά, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ έγινε χθες Τετάρτη το δεύτερο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης που τέθηκε σε καραντίνα μέσα σε μια ημέρα, γνωστοποιώντας πως ήρθε σε επαφή με συνεργάτη υπουργού χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Νωρίτερα χθες, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αναγκάστηκε να ακυρώσει προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ιορδανία και να τεθεί επίσης σε καραντίνα, διότι μέλος της ασφάλειάς του διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Ο κ. Αλτμάιερ, ο οποίος φιλοξένησε στο Βερολίνο συνάντηση των υπουργών Οικονομίας της Ε.Ε. τη Δευτέρα, διευκρίνισε μέσω Twitter ότι τίθεται σε καραντίνα προληπτικά, διότι συνεργάτης Ευρωπαίου συναδέλφου του διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί.

Η εξέλιξη καταγράφηκε την επομένη της αναβολής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επειδή ο πρόεδρός του, ο Σαρλ Μισέλ, τέθηκε σε καραντίνα.