Skip to main content

Γερμανία: SPD, Πράσινοι και FDP συνεχίζουν συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης

Οι εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων εμφανίστηκαν αισιόδοξοι μετά το πέρας των σημερινών τους συνομιλιών οι οποίες διήρκεσαν σχεδόν επτά ώρες.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) θα συνεχίσουν τις διερευνητικές συνομιλίες τους για τον ενδεχόμενο σχηματισμό κυβέρνησης την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων εμφανίστηκαν αισιόδοξοι μετά το πέρας των σημερινών τους συνομιλιών οι οποίες διήρκεσαν σχεδόν επτά ώρες.

Ο γενικός γραμματέας του SPD Λαρς Κλίνγκμπαϊλ έκανε λόγο για «εποικοδομητικές διαβουλεύσεις και καλή ατμόσφαιρα. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα. Το Σαββατοκύριακο πρέπει να αξιοποιηθεί για να προετοιμασθεί μια εντατική εβδομάδα διερευνητκών συζητήσεων. Δεν θα υπάρξουν χαμένοι και κερδισμένοι», δήλωσε.

Ο γενικός γραμματέας του FDP Φόλκερ Βίσινγκ δήλωσε ότι «Οι συνομιλίες πήγε πολύ καλά. Υπάρχει η προθυμία να αντιμετωπιστούν τα μεγαλύτερα εμπόδια. Η σημερινή συζήτηση είναι ενθαρρυντική» και τόνισε πως «το προεδρείο του κόμματός του ψήφισε ομόφωνα υπέρ των σε βάθος διερευνητικών συζητήσεων για ενδεχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό των τριών κομμάτων».

Τέλος και ο γενικός διευθυντής του κόμματος των Πρασίνων, Κέλνερ, εκφράστηκε επίσης θετικά : «Ήταν μια καλή μέρα η σημερινή. Παρά τις όποιες διαφορές κατά τον προεκλογικό αγώνα είναι πολύ καλό σημάδι το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε διαπραγματεύσεις με εμπιστοσύνη ο ένας για τον άλλον». Δήλωσε τέλος ότι συμφωνήθηκε μεταξύ των μερών ότι δεν θα ανακοινώνουν δημόσια τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των συζητήσεών τους.