Skip to main content

Γερμανία: Θα υποδεχθεί 100 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα

Οι μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Σομαλία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη και θα ακολουθήσουν τη διαδικασία ασύλου στη Γερμανία.

Περίπου 100 μετανάστες, ανηλίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ελλάδα, θα υποδεχθεί την Παρασκευή 24/7 η Γερμανία, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης που ελήφθη τον περασμένο Μάρτιο.

Όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, οι μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Σομαλία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη και θα ακολουθήσουν τη διαδικασία ασύλου στη Γερμανία, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα επιπλέον με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», η μετακίνηση των 24 οικογενειών, οι οποίες θα φτάσουν στο Κάσελ και από εκεί θα κατανεμηθούν σε περισσότερες περιοχές, είχε καθυστερήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Δεν θα χρειαστεί ωστόσο να παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα, καθώς η Ελλάδα δεν θεωρείται «επικίνδυνη περιοχή», ενώ έχουν υποβληθεί ήδη σε τεστ για κορονοϊό. Οι τελικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν από τα κρατίδια στα οποία θα εγκατασταθούν, αναφέρει η εφημερίδα και υπενθυμίζει ότι έχουν ήδη φθάσει στην Γερμανία ακόμη 53 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνταν προηγουμένως στην Ελλάδα, ενώ ο συνολικός αριθμός αναμένεται να ανέλθει σε 928 άτομα, εκ των οποίων 243 παιδιά που έχουν ανάγκη νοσηλείας και μέλη των οικογενειών τους. Στην Βαυαρία θα εγκατασταθούν 82 άτομα, στην Ρηνανία - Παλατινάτο 66, στην Βάδη - Βυρτεμβέργη 50 και στο Βερολίνο 142.