Skip to main content

Γερμανία: Θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον τέσσερις πλήρως εμβολιασμένοι

Τρεις από τους ασθενείς είχαν επιστρέψει από ταξίδι στη Ν. Αφρική στις 26 και 27 Νοεμβρίου και ο τέταρτος είναι μέλος της οικογένειας του ενός.

Τέσσερις άνθρωποι στη νότια Γερμανία βρέθηκαν θετικοί στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι κατά της covid-19, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές του κρατιδίου της Βάδης- Βιρτεμβέργης.

Τρεις από τους ασθενείς είχαν επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στη Νότια Αφρική στις 26 και 27 Νοεμβρίου και ο τέταρτος είναι μέλος της οικογένειας του ενός, πρόσθεσαν.

«Και οι τέσσερις είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η ανάλυση που έγινε από την κρατική υπηρεσία υγείας επιβεβαίωσε ότι όλοι τους έχουν μολυνθεί από το νέο στέλεχος ανησυχίας», επεσήμαναν οι υγειονομικές αρχές, προσθέτοντας ότι και οι τέσσερις εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και έχουν μπει σε καραντίνα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τη χθεσινή συζήτηση κορυφής ανάμεσα στους εκπροσώπους της απερχόμενης κυβέρνησης, της κυβέρνησης εν αναμονή και των κυβερνήσεων των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, υποστηρίζει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από Φεβρουάριο, με διακομματική συμφωνία στη Βουλή. Ο Σολτς ανακοίνωσε την ίδρυση επιτελείου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην καγκελαρία, με επικεφαλής τον αντιστράτηγο Κάρστεν Μπρόιερ, ενώ εξακολουθεί να αναζητείται η ταυτότητα του επόμενου υπουργού Υγείας.

Η κατάσταση των νοσοκομείων σε πολλά γερμανικά κρατίδια είναι οριακή, με αερομεταφορές ασθενών μεταξύ κρατιδίων και αναβολές κάποιων προγραμματισμένων χειρουργείων, ενώ στη Δρέσδη καταγράφηκε χθες το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής «Ομικρον», το οποίο δεν προέρχεται από ταξιδιώτη, ένδειξη ότι η παραλλαγή κυκλοφορεί στο εσωτερικό της χώρας. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας των τεστ PCR εκτοξεύθηκε στο 20%, ενώ στις 18-24 Οκτωβρίου ήταν 11%, και αυτό παρότι ο απόλυτος αριθμός των τεστ την περασμένη εβδομάδα ήταν διπλάσιος από ό,τι τον Οκτώβριο. Με τα δεδομένα αυτά, διαμορφώθηκε χθες συναίνεση γύρω από την ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων.