Skip to main content

Γερμανία:Κίπινγκ και Ρίξινγκερ επανεξελέγησαν επικεφαλής της Αριστεράς

Η Kάτια Κίπινγκ έλαβε το 64,46% των ψήφων, ενώ ο Μπερντ Ρίξινγκερ το 73,8% και εκλέγονται για τρίτη φορά από το 2012 επικεφαλής του κόμματος

Την θέση τους στην ηγεσία του γερμανικού κόμματος «η Αριστερά» (Die Linke) επαναβεβαίωσαν η Κάτια Κίπινγκ και ο Μπερντ Ρίξινγκερ, με την επανεκλογή τους από το 6ο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στην Λειψία. Σε κεντρικό θέμα του συνεδρίου αναδείχτηκε το προσφυγικό.

Η κυρία Κίπινγκ έλαβε το 64,46% των ψήφων, ενώ ο κ. Ρίξινγκερ το 73,8% και εκλέγονται για τρίτη φορά από το 2012 επικεφαλής του κόμματος. «Το συνέδριο επιβεβαιώνει μια σημαντική, ουσιαστική απόφαση κατεύθυνσης: η καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς πάει μαζί με τα ανοιχτά σύνορα και με μια κοινωνική "επίθεση" για όλους τους ανθρώπους στη χώρα. Η αριστερά είναι και παραμένει το κόμμα το οποίο αγωνίζεται κατά του ρατσισμού και υποστηρίζει την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες», δήλωσε ο κ. Ρίξινγκερ.

Νωρίτερα η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ζάρα Βάγκενκνεχτ είχε ταχθεί υπέρ της χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου, είχε ωστόσο εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με το εάν η Γερμανία θα πρέπει να είναι ανοιχτή και χωρίς περιορισμούς στους μετανάστες που αναζητούν εργασία.

Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου πριν από λίγη ώρα η κυρία Βάγκενκνεχτ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το πρόγραμμα του κόμματος δεν περιλαμβάνει πλέον την φράση «ανοιχτά σύνορα για όλους». Συμβιβαστική εμφανίστηκε και η κυρία Κίπνγκ στην ομιλία της, τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να επιλέξει κανείς τη μία ή την άλλη πλευρά, διότι είμαστε όλοι με την πλευρά της Αριστεράς».