Skip to main content

Γερμανικό ΥΠΕΣ: Καταστροφική κατάσταση στο προσφυγικό κέντρο της Σάμου

Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στην παρουσίαση του γερμανικού υπ. Εσωτερικών για το προσφυγικό κέντρο της Σάμου, μετά την πρόσφατη επίσκεψη.

Στην πρόσφατη επίσκεψη συμβούλου του γερμανικού υπ. Εσωτερικών στο προσφυγικό κέντρο της Σάμου αναφέρεται το περιοδικό Der Spiegel. Στην παρουσίαση των συνθηκών σε αρμόδια επιτροπή της γερμανικής βουλής, η αξιωματούχος έκανε λόγο για «καταστροφική κατάσταση».

Στο προσφυγικό κέντρο, σχεδιασμένο αρχικά για περίπου 650 ανθρώπους, διαμένουν πάνω από 6000. «Δεν ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές με κανένα τρόπο», ανέφερε σύμφωνα με τα πρακτικά, κάνοντας λόγο για «εντελώς διαλυμένα καταλύματα, τουαλέτες χωρίς πόρτες (…) όλα είναι κατεστραμμένα. Τα νεαρά κορίτσια μοιράζονται ένα κοντέινερ και κάθονται στο πάτωμα».

Όπως αναφέρει το Spiegel, το γερμανικό υπ. Εσωτερικών θέλει να δεχθεί 243 άρρωστα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα στη Γερμανία. «Πρόκειται για παιδιά με ηπατίτιδα, εγκεφαλικές βλάβες, παράλυση, νεφρική ή καρδιακή ανεπάρκεια. Μαζί με τα παιδιά θα πρέπει να έρθουν στη Γερμανία και οι 685 συγγενείς τους. Οι πρώτες οικογένειες αναμένονται τέλος Ιουλίου».

Δήμητρα Κυρανούδη

Πηγή: Deutsche Welle