Skip to main content

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η Τουρκία στέλνει τα λάθος μηνύματα στην ΕΕ

Τις τελευταίες εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία σχολίασε ο Χάικο Μάας κατά την άφιξή του για τη συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Η Τουρκία στέλνει τα λάθος μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν αποσύρεται από ένα σύμφωνο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπισθεί η βία εναντίον των γυναικών, και όταν κλείνει το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), προειδοποίησε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Αυτό που βλέπουμε τις λίγες τελευταίες ημέρες, η απαγόρευση του HDP και ιδιαίτερα η αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, είναι απολύτως τα λάθος μηνύματα», δήλωσε ο Μάας κατά την άφιξή του για τη συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, στη σύγκρουση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης, υποστήριξε ο Μάας.

«Σχετικά με την Τουρκία, υπάρχουν φως και σκιά», δήλωσε ο Μάας. «Θα πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα μικτά μηνύματα που έρχονται σήμερα από την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε σε έναν συνεχιζόμενο διάλογο -- και θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον διάλογο για να εγκύψουμε σε ζητήματα, στα οποία πιστεύουμε πως η Τουρκία στέλνει τα λάθος μηνύματα», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.