Skip to main content

Γεροτζιάφας: Η Ελλάδα πρώτη σε νεκρούς και νοσηλείες-Υπάρχουν επιστήμονες που έχουν ευθύνη

Ο Καθηγητής είπε ότι βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήμασταν τον Οκτώβριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τις νοσηλείες.

Του Λάζαρου Θεοδωρακίδη

«Η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη αυτή τη στιγμή μεταξύ των χωρών του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, τόσο στους νεκρούς όσο και στις νοσηλείες κι αυτό είναι πολύ δύσκολο κι ανησυχητικό», τονίζει ο Καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Σορβόνης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Μιλώντας σήμερα στον Flash 99.4 FM Θεσσαλονίκη ο κ. Γεροτζιάφας ο οποίος είναι επίσης Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Cancer, Biology and Therapeutics (INSERM U938), Consultation Thrombose en Oncologie και μέλος του μέλος του επιστημονικού think tank που συνέστησε ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε πως «τώρα ο αριθμός των καινούργιων νοσηλευόμενων ασθενών στην Ελλάδα είναι υψηλότερος κι από το pic όλων των προηγούμενων κυμάτων. Τα στοιχεία είναι σημερινά από το ourworldin data.org και προκύπτουν από τη συγκέντρωση των δεδομένων από όλο τον κόσμο για την πανδημία. Η Ελλάδα βρίσκεται στο top στην ΕΕ».

Σύμφωνα με τον ίδιο «βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήμασταν τον Οκτώβριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τις νοσηλείες».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.