Σάββατο 23 Μαρτίου 2019
x

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έθεσε τις υπηρεσίες του στα ζητήματα καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά, είπε η υπουργός.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει, με όλα τα μέσα που διαθέτει η πολιτεία, τις κοινωνικές διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό». Αυτό επεσήμανε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε χαιρετισμό, που αναγνώστηκε στο συνέδριο με θέμα την ασφάλεια και την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

Το συνέδριο αποτελεί -ουσιαστικά- την καταληκτική εκδήλωση ενός διετούς πρωτοποριακού προγράμματος με τίτλο «PROACTIVE: Πρόληψη των διακρίσεων κατά των Ρομά μέσω της παροχής εργαλείων κοινωνικής διαμεσολάβησης σε αστυνομικούς πρώτης γραμμής».

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με συναίσθηση της συλλογικής ευθύνης των φορέων της κυβέρνησης, μέσω του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, έθεσε τις υπηρεσίες του, για πρώτη φορά σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, στα ζητήματα πρόληψης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά» τόνισε η υπουργός.

Το έργο υλοποιήθηκε από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), με αντικείμενο την κοινή εκπαίδευση αστυνομικών και Ρομά, που αποσκοπεί στη στενή συνεργασία για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τον προσδιορισμό των ειδικών αναγκών τους και κυρίως την αντιμετώπιση -από κοινού- των ιδιαίτερων προβλημάτων, με γνώμονα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ