Skip to main content

Γεύμα Iftar παρέθεσε ο Ερντογάν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τις ευχές του προς τον Τούρκο πρόεδρο και όλους τους μουσουλμάνους της χώρας για το Ραμαζάνι.

Στην Άγκυρα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προκειμένου να παρακαθήσει σε γεύμα Iftar που παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε όλους της θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος  Εμμανουήλ, εξέφρασε τις ευχές του προς τον Τούρκο πρόεδρο και όλους τους μουσουλμάνους της χώρας, για το Ραμαζάνι και για την εορτή της Λύσης της Νηστείας που ακολουθεί.

«Ευχήθηκε μάλιστα ο Πανάγαθος και Ελεήμων Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο της πανδημίας, και να ενισχύει τις προσπάθειες των αρμοδίων Κρατικών και τοπικών αρχών, αλλά και των υγειονομικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπισή της και την στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. Ευχαρίστησε δε τον κ. Πρόεδρο για τις θερμές ευχές του προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας, με αφορμή την εορτή του Πάσχα», αναφέρει η σχετική ενημέρωση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πριν το δείπνο, ο Παναγιώτατος και ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος είχαν ιδιαίτερη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον στενό συνεργάτη του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.