Skip to main content

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο για τα logistics στις 10 και 11 Μαΐου

Δια ζώσης ραντεβού δίνει στη Θεσσαλονίκη ο επιχειρηματικός κόσμος για ένα διήμερο συζητήσεων της νέας πραγματικότητας στα logistics.

Ο επιχειρηματικός κόσμος των Logistics και οι Λιμένες της Βόρειας Ελλάδας συναντώνται στο συνέδριο LOGI.C Θεσσαλονίκης στις 10 και 11 Μαΐου.

Στις 10 και 11 Μαΐου τα συνέδρια LOGI.C events, που διοργανώνουν η O.MIND CREATIVES και το περιοδικό Supply Chain & Logistics, ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη με θέμα «Globally Connected Supply Chains» και με μια παράλληλη εμπορική έκθεση 40 επιχειρήσεων για την αγορά της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, δίνοντας τον τόνο στις αλλαγές που κυοφορούνται για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Μαζί με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος, υποστηρικτές όλους τους συλλογικούς φορείς του κλάδου, και επιστημονικούς υπευθύνους μια σειρά σημαντικών εταιρειών, ινστιτούτων και στελεχών, η αγορά δίνει δια ζώσης ραντεβού στο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη για ένα διήμερο συζητήσεων και θεματικών προσεγγίσεων της νέας πραγματικότητας στα logistics.

Πέραν της παρουσίας του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ως τιμώμενου λιμένα, το «παρών» στα πάνελ των LOGI.C θα δώσουν και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των περιφερειακών λιμένων της Β. Ελλάδας, περιγράφοντας τη σημασία κάθε λιμένα ξεχωριστά στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες. Οι κ.κ. Χατζημιχαήλ και Αναγνώστου, εκ των Οργανισμών Λιμένων Αλεξανδρούπολης και Βόλου αντίστοιχα, θα πάρουν μέρος στο πάνελ στρατηγικής ανάπτυξης της πρώτης ημέρας, 10 Μαΐου, ενώ και ο κ. Πορφύρης εκ του Λιμένα Ηγουμενίτσας, θα πλαισιώσει πάνελ το απόγευμα της πρώτης ημέρας, μιλώντας για το πρώτο πραγματικά Πράσινο Λιμάνι της χώρας.

Η Θεσσαλονίκη, λόγω της γεωγραφικής της θέσης κυρίως, αλλά και με αφορμή τις πολλαπλές βελτιωτικές κινήσεις σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία χρόνια, αρχίζει και γίνεται όλο και περισσότερο «ορατή» σε επίπεδο διασύνδεσης διεθνών εμπορευματικών ροών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο και παρά τις δυσχέρειες που προέκυψαν λόγω πανδημίας, η πόλη και η ευρύτερη περιοχή φιλοδοξούν να μετατραπούν σε innovation hub, είτε για start ups, είτε για μεγάλες επιχειρήσεις διεθνών συμφερόντων, που επιλέγουν την περιοχή για τις επενδύσεις τους. Οι κινήσεις αυτές ανοίγουν νέους ορίζοντες για την περιοχή της Β. Ελλάδας, και με δεδομένη την αναπτυξιακή ώθηση τόσο στον ΟΛΘ, όσο και στα όμορα περιφερειακά λιμάνια, το μέλλον διαγράφεται τουλάχιστον ενδιαφέρον.

Στις συνεδρίες των LOGI.C 2022, με προσκεκλημένους και ενεργά συμμέτοχους αρκετούς εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ακαδημαϊκών, ερευνητών αλλά και εκπροσώπων της βιομηχανίας και του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών, θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους όλες αυτές οι επενδυτικές κινήσεις, μπορούν να βρουν κοινή συνισταμένη μέσα από τις Διεθνώς Διασυνδεδεμένες Εφοδιαστικές Αλυσίδες.

Παράλληλα, θα προσκληθούν εκπρόσωποι από συλλογικούς φορείς εμπορευματικών μεταφορών ή/και logistics των όμορων βαλκανικών χωρών, ώστε να υπάρξει μια διευρυμένη συζήτηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνολικά της περιοχής σε επίπεδο διακίνησης εμπορευμάτων.

Μια ακόμα θεματική δεν θα μπορούσε παρά να συνδυαστεί και με την τεχνογνωσία που έχει ήδη η πόλη ως smart city, συνδυάζοντας cases και αναλύσεις αναφορικά με την είσοδο νέων τεχνολογιών στη λειτουργία της, τη διασύνδεση συστημάτων μεταξύ μεταφορικών δικτύων, την εξέλιξη των προγραμμάτων και την συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά πιλοτικά προγράμματα.

Τα LOGI.C events 2022 τελούν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και υποστηρίζονται από το σύνολο των Συλλογικών Φορέων του κλάδου της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Η διεξαγωγή τους θα γίνει με φυσική συμμετοχή για εμβολιασμένους & νοσήσαντες και παράλληλα θα προβληθεί ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας Livestreaming.