Skip to main content

Για θέματα αυτοδιοίκησης συζήτησαν Καϊτεζίδης και Βορίδης

Ο κ. Καϊτεζίδης με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔΚΜ συζήτησε με τον υπουργό για τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης με αφορμή τη μάχη κατά της covid.

Η ατζέντα με τα βασικά αυτοδιοικητικά ζητήματα της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔΚΜ αλλά και του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη βρέθηκε  στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Πυλαίας–Χορτιάτη και προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, στο υπουργείο στην Αθήνα.

Ο κ. Καϊτεζίδης με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ συζήτησε με τον υπουργό για τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης  με αφορμή τη μάχη των δήμων κατά της covid, όπως και για τις πρόσφατες  θεομηνίες και τις φυσικές καταστροφές σε δασικές περιοχές της χώρας, αλλά και για την ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού των δήμων για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Βορίδη για τις διεκδικήσεις των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», όσο και ως προς τη συμμετοχή τους στον γενικότερο σχεδιασμό του Σχεδίου Ανάκαμψης της χώρας.

Επιπλέον αναφερόμενος στα θέματα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη ευχαρίστησε τον υπουργό για την κυβερνητική στήριξη και την άμεση προώθηση του εμβληματικού έργου ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφαλίζει με σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης το Φίλυρο και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο/ ΙΣΝ, όπως και τις εκτός σχεδίου περιοχές του Ασβεστοχωρίου, ενώ ανέπτυξε το συνολικό πρόγραμμα του δήμου σε υποδομές και ανάπτυξη. Ακόμη ενημέρωσε και ενημερώθηκε από τον Υπουργό για το θέμα της πανδημίας και το πρόγραμμα των εμβολιασμών σε έφηβους και ενηλίκους.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Καϊτεζίδης πρόσφερε στον υπουργό κ. Βορίδη, αναμνηστική πλακέτα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.