Skip to main content

Για Μαρίνα Αρετσούς και αξιοποίηση παραλιακού μετώπου στην Αθήνα ο Δαρδαμανέλης

Με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ αλλά και του Υπερταμείου συναντήθηκε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, στην Αθήνα.

Στην Αθήνα μετέβη ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, προκειμένου να συναντηθεί με υπουργούς και να προωθήσει τα φλέγοντα ζητήματα του δήμου.

Ο κ. Δαρδαμανέλης, συνοδευόμενος από τον τέως δήμαρχο Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, και τους επικεφαλής δημοτικών πατάξεων, Άρη Τεμεκενίδη και Νίκο Γαβριήλ, συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Βλαστό, με τον οποίο συζήτησαν για την παραχώρηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στο παραλιακό μέτωπο.

Αμέσως μετά είχαν συνάντηση με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη. Μαζί ανέλυσαν εκτενώς το θέμα της Μαρίνας Αρετσούς και του επεσήμαναν ότι η επένδυση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να λειτουργήσει αναπτυξιακά και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η επόμενη επαφή ήταν με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, όπου μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Δια βίου Μάθησης, Αθανάσιο Γιαννακό, παρουσίασαν το ετήσιο project, του δήμου, με όλο το πλαίσιο των εκδηλώσεων που αφορούν την επέτειο μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου συναντήθηκαν με τον Υπουργό, Σπήλιο Λιβανό, παρουσία του στενού του συνεργάτη, Νίκου Καραπάνου. Ο κ. Δαρδαμανέλης ενημέρωσε τον Υπουργό  για την πρόοδο των απαιτούμενων εγκρίσεων του Αλιευτικού Καταφυγίου, ενώ κατέθεσε επίσημα αίτημα παραχώρησης του οικοπέδου των καπναποθηκών στον δήμο Καλαμαριάς. «Πρόκειται για μία έκταση 26 στρεμμάτων, σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της Κρήνης, όπου η ανάπλαση και η μετατροπή της σε πάρκο θα δώσει πνοή στους κατοίκους» δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.