Skip to main content

Για τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ μίλησαν ο ΥΠΕΘΑ με τον Αμερικανό ομόλογό του

Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Έλληνα ΥΠΕΘΑ μετά από πρωτοβουλία του πρώτου.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λόιντ Τζέιμς Ώστιν είχε, σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Αμερικανού υπουργού. Οι δύο υπουργοί τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και την πρόθεσή τους για ενίσχυσή της, επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας την συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, υπογραμμίστηκε η σημασία της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος ως ισχυρού συμμάχου στο ΝΑΤΟ και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον ομόλογό του για την κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις της στην συνοχή της συμμαχίας.

Επίσης, ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Λ. Ώστιν συνομίλησαν για θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών στον αμυντικο-τεχνικό τομέα.