Skip to main content

Γιαννάκος: Τα τακτικά χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη είναι σαν πολιτικό ρουσφέτι

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι «ξεκίνησαν τα τακτικά χειρουργεία χωρίς επικαιροποιημένες και αναρτημένες λίστες» στην Κεντρική Μακεδονία.

Επίσκεψη στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει σε σχετική δήλωσή του ότι «ξεκίνησαν τα τακτικά χειρουργεία χωρίς επικαιροποιημένες και αναρτημένες λίστες χειρουργείων όπως ορίζει ο νόμος». Όποιος θέλει να χειρουργηθεί, υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος, «θα πρέπει να εξασφαλίσει την υπογραφή διοικητή. Σαν να πρόκειται για πολιτικό ρουσφέτι αφού λίστες δεν αναρτώνται. Περιμένουν ασθενείς δύο χρόνια και δεν γνωρίζουν πότε πρόκειται θα χειρουργηθούν».

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος:

«Στο Ιπποκράτειο λειτουργούν 3 αίθουσες από 9 που λειτουργούσαν προ κορωνοϊού.
Στο Γεννηματάς λειτουργούν 3 αίθουσες από τις 8.
Στο ΑΧΕΠΑ 3 αίθουσες από τις 10. Τα χειρουργεία γίνονται με υπογραφή διοικητή.
Στο Παπανικολάου λειτουργούν 5 αίθουσες από  10.
Στο Παπαγεωργίου λειτουργούν 5 αίθουσες από 14».

Οι λόγοι, υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος, που δεν λειτουργούν είναι:

-Έλλειψη προσωπικού, ειδικά γιατρών αναισθησιολόγων.

-Έλλειψη ΜΕΘ για σοβαρά χειρουργεία.

-Καθυστέρηση στην απόδεσμευσή τους από τη χρήση τους για περιστατικά κορωνοϊού.

«Όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα για τον ιδιωτικό τομέα κινδυνεύει αφού δεν ξέρει πότε θα χειρουργηθεί ευρισκόμενος στην αναμονή άνω από δύο χρόνια», σχολιάζει.

Τακτικά ιατρεία

«Τα τακτικά ιατρεία υπολειτουργούν και οι πολίτες δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού προκειμένου να διαγνώσουν το πρόβλημα της υγείας τους, να εγγραφούν σε λίστα για χειρουργείο εάν χρειάζεται», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σε πολλά νοσοκομεία στους χώρους των τακτικών ιατρείων, συνεχίζει ο κ. Γιαννάκος, «λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα που πρέπει να φύγουν από τα νοσοκομεία και τους  εμβολιασμούς  να τους αναλάβουν οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας».

«Πτώση στους εμβολιασμούς»

Μεγάλη πτώση στην εμβολιαστική κίνηση για την πρώτη δόση παρουσιάζεται στα εμβολιαστικά κέντρα παρά τα 150 ευρώ ως μπόνους εμβολιασμού που σχολιάστηκε πολύ αρνητικά», συμπληρώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

«Παρά ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι 30% με 40% η πτώση σε νέους εμβολιασμούς είναι πολύ μεγάλη. Εως και 50% ημερησίως», προσθέτει.

Για το εμβολιαστικό κέντρο στα Μουδανιά

«Καταπληκτικό εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί στα Μουδανιά της Χαλκιδικής με όλα τα εμβόλια», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Τους προηγούμενους μήνες έκαναν 250 με 270  εμβολιασμούς την ημέρα και τον Ιούλιο πέφτουν στους 120  με 130 εμβολιασμούς την ημέρα. Οι νέοι εμβολιασμοί είναι περί τα 40 με 50 άτομα», αναφέρει και καταλήγει λέγοντας ότι «να αναζητηθούν τρόποι με πειθώ, επιχειρήματα να πεισθεί ο κόσμος να εμβολιασθεί», καταλήγει.