Skip to main content

Αντετοκούνμπο και Protergia μάς δείχνουν τον δρόμο για ένα φωτεινό μέλλον

Ο λαμπερός σταρ του NBA δείχνει τον δρόμο στη νέα γενιά για ένα μέλλον φιλικό προς το περιβάλλον με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η καθαρή ενέργεια είναι πλέον υπόθεση όλων μας. Αφορά την καθημερινότητά μας, αφορά την επόμενη μέρα των νέων γενιών στον πλανήτη.

Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι πλέον ένα θεωρητικό σχήμα, είναι μια αναγκαιότητα, ένας μονόδρομος, μία πρόκληση που καλούμαστε να κερδίσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά. Κάθε χώρα, κάθε κοινωνία, κάθε πόλη και χωριό, κάθε νοικοκυριό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι μόνο ένας σούπερ σταρ του ΝΒΑ, είναι και ένας κανονικός άνθρωπος με ανησυχίες και ευαισθησίες, που νοιάζεται για τα φαινομενικά μικρά αλλά και τα μεγάλα. Είναι ένας άνθρωπος που το life story του αποτελεί οδηγό για χιλιάδες παιδιά στον κόσμο, που κάθε μέρα αποδεικνύει με πράξεις γιατί αποτελεί το καλύτερο δυνατό πρότυπο για κάθε νέο.

Και για αυτό το μήνυμά που στέλνει για ένα μέλλον φιλικό προς το περιβάλλον έχει μεγάλη σημασία και ακούγεται δυνατά από όλους μας και ειδικά από τους νέους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ενώνει τις δυνάμεις του με την Protergia, αποτελεί το καθαρό πρόσωπο της εταιρείας στον στόχο της για καθαρή ενέργεια. Ο μεγαλύτερος Έλληνας σταρ και η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας, η MYTILINEOS, δείχνουν τον δρόμο για ένα φωτεινό μέλλον.

Στο σποτ της Protergia που πρωταγωνιστεί, ο Γιάννης θέλει να κατασκευάσει, να είναι ο δημιουργός, ο σωστός οικογενειάρχης, αλλά πιο πολύ θέλει να μας κάνει να δούμε τον κόσμο μας αλλιώς, να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας για να βρούμε εναλλακτικές λύσεις που θα φέρουν ακόμα πιο κοντά το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα της MYTILINEOS και της Protergia, του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της εταιρείας.

Η  MYTILINEOS εκφράζει την πάγια δέσμευσή της προς αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας ως άξονες τη συνειδητή αυτοδέσμευσή της στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και τη συνεχή βελτίωση. Άλλωστε, η βιώσιμη ανάπτυξη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις επιχειρηματικές της λειτουργίες, καθορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει η εταιρεία κάθε φορά να προχωρά, με σταθερά βήματα, προς την αειφορία με εφαλτήριο την αποστολή και τις αξίες της.

Η MYTILINEOS έχει επενδύσει στο Φυσικό Αέριο, το μεταβατικό καύσιμο μέχρι την πλήρη μετάβαση στις παραγωγή ενέργειας μόνο από ΑΠΕ, το οποίο είναι η πρώτη ύλη των σταθμών παραγωγής της. Η νέα μονάδα που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021 έχει ως καύσιμο το Φυσικό Αέριο και έτσι το Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου θα εντάξει στο ενεργητικό του μια μονάδα θα αποδίδει 826MW στο δίκτυο, με 63% θερμική απόδοση, καθιστώντας το, το πιο ισχυρό και αποδοτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη, κάνοντας πράξη την καθαρή ηλεκτροπαραγωγή στην Ελλάδα.