Skip to main content

Γιαννούλης για ΟΑΣΘ: Γιατί να εκχωρήσουμε συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ;

Ο βουλευτής διερωτάται γιατί πρέπει να εκχωρηθεί συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ αντι να εκσυγχρονιστεί ο στόλος των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Ηχηρό καμπανάκι χαρακτηρίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να παγώσει τη διαδικασία εκχώρησης 25 γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γιαννούλης, το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού αποτέλεσε αντικείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε από πλευράς του προς τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή, δίχως όπως λέει να λάβει ουσιατική απάντηση.
    
«Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ να δήλωνε πως είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει η κανονική κυκλοφορία των συγκεκριμένων λεωφορείων, προεξοφλώντας προφανώς την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, ήρθε όμως η ανώτατη ελεγκτική αρχή  να θέσει σχεδόν τα ίδια ερωτήματα ενώ παράλληλα ζητά πλήρη και αναλυτικό κατάλογο για το στόλο του ΟΑΣΘ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται», επισημαίνει ο Χρήστος Γιαννούλης.
    
Μάλιστα ο βουλευτής διερωτάται χαρακτηριστικά γιατί δεν εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΟΑΣΘ ακαι να αντικατασταθεί σημαντικό μέρος του με αντιρρυπαντικής τεχνολογίας λεωφορεία, για να βελτιωθεί η μετακίνηση των πολιτών εντός της πόλης «αντί να εκχωρήσουμε συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ έναντι 40 εκατομμυρίων», όπως λέει.