Skip to main content

Γιαννούλης: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

Ερώτηση προς το υπουργείο Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης για τις συμβάσεις των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ

«Με πάνω από 15.000 κρούσματα covid καθημερινά και με το 50% του πληθυσμού να μην έχει κάνει την αναμνηστική δόση, το υπουργείου Υγείας τηρεί σιγή ιχθύος για τις συμβάσεις εργασίας περισσότερων από χιλίων εργαζομένων στις Κινητές Ομάδες Υγείας που λήγουν εντός του Μαρτίου».

Αυτό αναφέρει σε ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης την οποία συνυπέγραψαν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Αναφερόμαστε σε εργαζόμενους που βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, τρέχοντας στην κυριολεξία νυχθημερόν για τη διενέργεια rapid test, εμβολιασμών σε γηροκομεία, μονάδες ψυχικής υγείας κ.α. ενώ παρέχουν και κατ’ οίκον φροντίδα σε κρούσματα του κορονοϊού εάν απαιτηθεί».

Με ερώτηση που κατατέθηκε από τον κ. Γιαννούλη και την οποία συνυπέγραψαν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί τι μέτρα πρόκειται να λάβουν μεταξύ άλλων ώστε:

-Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ.
-Να γίνονται έγκαιρα οι πληρωμές των δεδουλευμένων υπερωριών, εξαιρέσιμων και να τηρούνται τα προβλεπόμενα ωράρια.
-Να αναγνωριστούν τα μισθολογικά κλιμάκια τους κλιμάκια καθώς και οι τίτλοι σπουδών, όπως μεταπτυχιακά.
-Να χορηγηθεί στους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».