Skip to main content

Γιαννούλης: Το 2025 και βλέπουμε το μετρό της Θεσσαλονίκης

«Μεγάλη η επιβάρυνση του προϋπολογισμού του έργου από τη βιομηχανία αποζημιώσεων που έχει στηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα σκληρή κριτική αναφορικά με την ολοκλήρωση του έργου του μετρό στη Θεσσαλονίκη άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών Χρήστος Γιαννούλης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε ανέφικτη την παράδοση του έργου του μετρό το 2023, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα της αναδόχου εταιρείας, τοποθετώντας την περάτωση το 2025, καταγέλλοντας μάλιστα άρνηση κατάθεσης εγγράφων χρονοδιαγραμμάτων και αποζημιώσεων.

«Μεγάλη η επιβάρυνση του προϋπολογισμού του έργου  από τη βιομηχανία αποζημιώσεων που έχει στηθεί», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι «σε ρόλο υπερασπιστή των συμφερόντων της αναδόχου η Αττικό Μετρό, που ανέλαβε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις, την ίδια ώρα που σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι υπάρχουν αμέλειες και αδράνειες της κατασκευάστριας».

«Οι αποζημιώσεις και η καθυστέρηση παράδοσης είναι απότοκα της εγκληματικής απόφασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει το σχεδιασμό, πληγώνοντας ανεπανόρθωτα την πολιτιστική μας κληρονομιά», κατέληξε ο βουλευτής.