Skip to main content

Γιατί δεν πληρώθηκαν χθες οι συντάξεις – Αποκαθίσταται το πρόβλημα

Ενώ πληρώθηκαν χθες κανονικά τα αναδρομικά, δεν μπήκαν για όλους τους συνταξιούχους στους λογαριασμούς οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Πρόβλημα με την πληρωμή στις συντάξεις πολλών δικαιούχων του ΙΚΑ, τραπεζών, ΟΤΕ προέκυψε χθες λόγω πανευρωπαϊκού ζητήματος πληρωμής.

Όπως μεταδίδει το BHMA, ενώ πληρώθηκαν χθες κανονικά τα αναδρομικά, δεν μπήκαν για όλους τους συνταξιούχους στους λογαριασμούς οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Σε κάποιες περιοχές λόγω του ότι οι συνταξιούχοι έχουν συνηθίσει όταν είναι η πληρωμή των συντάξεων, ημέρα Δευτέρα να βλέπουν τα χρήματα τους από την Παρασκευή το απόγευμα στήθηκαν στα ATM και περίμεναν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πού οφείλεται η καθυστέρηση στις συντάξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Εργασίας, η καθυστέρηση οφείλεται σε πρόβλημα στο διατραπεζικό πανευρωπαϊκό σύστημα. Tο πρόβλημα αποκαθίσταται σταδιακά.

Για τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα μίλησε στην εκπομπή ο κ. Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Όπως είπε το πρόβλημα καταγράφηκε στους ζυγούς αριθμούς και υπάρχει η διαβεβαίωση ότι θα αποκατασταθεί σύντομα. Ο ίδιος στάθηκε επίσης στο μεγάλο πρόβλημα των περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχων που δεν θα λάβουν καθόλου αναδρομικά.

Επίσης στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ). Η πίστωση στους λογαριασμούς θα γίνει την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το απόγευμα.

Και στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Η πίστωση στους λογαριασμούς θα γίνει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου το απόγευμα.