Skip to main content

Γιατρός καταγγέλλει απίστευτο περιστατικό με αθλητή στον ημιμαραθώνιο!

Ο γιατρός Ιωάννης Στανόπουλος αναφέρει πως νεαρός Αμερικανός κατέρρευσε στον Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης και ότι το ΕΚΑΒ καθυστέρησε 55 λεπτά.

Ένα απίστευτο περιστατικό με νεαρό αθλητή, αμερικανικής καταγωγής, στον χθεσινό 8ο διεθνή ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει διαδικτυακά ο Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Ιωάννης Στανόπουλος.

Συγκεκριμένα και με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Στανόπουλος αναφέρει πως ο Αμερικανός φοιτητής κατέρρευσε πριν τον τερματισμό του ημιμαραθωνίου και στη συνέχεια στηλιτεύει την χαρακτηριστική καθυστέρηση με την οποία έφτασε το ΕΚΑΒ στο σημείο για να παραλάβει τον άτυχο νεαρό που τελικώς μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ και είναι καλά στην υγεία του.

Αναλυτικά παρακάτω τα όσα αναφέρει:

«Ένας νεαρός Αμερικανός φοιτητής κατέρρευσε χθες βράδυ, λίγα μέτρα πριν τερματίσει τον ημιμαραθώνιο, στην παλιά παραλία. Ήταν σχεδόν αναντίδραστος, με οξεοτική αναπνοή, κάθιδρος με κρύο δέρμα, σε προφανή κατάσταση σοκ. Το οξύμετρό μου (όταν “έπιανε” σφυγμό), έδειχνε ταχυαρρυθμία (>180/min), χαμηλό κορεσμό (87%) και προφανώς η πίεσή του ήταν απροσδιόριστη.

Τον ξαπλώσαμε στο πεζοδρόμιο, του σηκώσαμε τα πόδια ψηλά και με τον κίνδυνο εισρόφησης του δίναμε γουλιά γουλιά ένα αθλητικό ρόφημα με ηλεκτρολύτες που πήραμε από παρακείμενο περίπτερο.

Απο τη στιγμή που ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ (χρειαζόταν επειγόντως χορήγηση υγρών και μεταφορά σε νοσοκομείο), πέρασαν 55 λεπτά (!!!) μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο! Επικαλέστηκαν οτι δεν είχαν πρόσβαση???!!!

Σε ένα αθλητικό γεγονός, με >20000 συμμετέχοντες, και με μεγάλη πιθανότητα να προκύψει επείγουσα ανάγκη ιατρικής βοήθειας, δεν υπήρξε η δυνατότητα να παρασχεθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Καλές οι μαζικές εκδηλώσεις και η προβολή της πόλης, αλλά είναι απαράδεκτο αυτό το γεγονός. Ενα νέο παιδί μπορούσε να έχει πεθάνει.

Ο ωχαδερφισμός και η ανοργανωσιά καλά κρατούν. Είμαστε τριτοκοσμική χώρα, όπου κινδυνεύεις ανα πάσα στιγμή. (Ο νεαρός μεταφέρθηκε τελικά στο ΑΧΕΠΑ, ελπίζω να είναι καλά). ΥΓ. Στο μπαρ μπροστά στο οποίο συνέβη το γεγονός, συνέχιζε να παίζει η μουσική στη διαπασών, χρειάστηκε να παρακαλέσουμε να την χαμηλώσουν!!!».