Skip to main content

Γιλντιρίμ: Οι εχθροί μας βλέπουν την Ελλάδα ως καταφύγιο

Είναι απαράδεκτο όσοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος να προστατεύονται από την Ελλάδα, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Οργισμένη είναι η αντίδραση της Άγκυρας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας εκ των οκτώ στρατιωτικών, που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους o Toύρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, υπογράμμισε ότι οι «εχθροί της Τουρκίας» βλέπουν την Ελλάδα ως «καταφύγιο», ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική στάση καταστρέφει τους δεσμούς των δύο χωρών. «Είναι απαράδεκτο όσοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος να προστατεύονται από την Ελλάδα» τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία κάνει λόγο για προστασία πραξικοπηματιών εκ μέρους της Ελλάδας.

«Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ελλάδος αποφάσισε την απελευθέρωση ενός από τους οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει οτι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές κάνουν δηλώσεις στον Τύπο ότι τις επόμενες μέρες θα απελευθερωθουν και οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες. Αυτό το θέμα δεν μπορεί να εξηγηθεί ως απλή εφαρμογή σχετικά με τη διάρκεια κράτησης όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές» συνεχίζει το τουρκικό υπουργείο και επισημαίνει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη «προλειαίνει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση με την επαναλαμβανόμενη απόρριψη της έκδοσης των προδοτών πραξικοπηματιών που στράφηκαν κατά της δημοκρατίας στην χώρα μας».

«Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας σε ό,τι αφορά την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών δραπετών στην χώρα μας» καταλήγει η ανακοίνωση.