Skip to main content

Γιόχανσον: Θετική συζήτηση για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

Θετική χαρακτήρισε τη συζήτηση για εξωτερική και εσωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και συνολικά για το Σύμφωνο Μετανάστευσης η Ίλβα Γιόχανσον.

Θετική ήταν η συζήτηση για την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού, την εσωτερική αλλά και γενικότερα το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ανέφερε η Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον, ενώ έκανε λόγο για «εργαλειοποίηση αθώων και ευάλωτων ανθρώπων» που αποτελεί ένα νέο φαινόμενο.

«Καλωσορίζω την έκθεση του ευρωπαϊκού ελεγκτικού συνεδρίου, η οποία αναγνωρίζει σημαντικές περιοχές για βελτίωση μελλοντικά για τη στήριξη των κρατών-μελών και των εξωτερικών συνόρων μας» υπογράμμισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Παράλληλα, η κ. Γιόχανσον ανέφερε ότι έθεσε το ζήτημα που αντιμετωπίζει η Λιθουανία με την Λευκορωσία. «Την τελευταία εβδομάδα, η Λιθουανία υποδέχτηκε περισσότερες παράτυπες αφίξεις από ότι όλόκληρο τον περασμένο χρόνο» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «οι παράτυπες αφίξεις και η εργαλειοποίηση αθώων και ευάλωτων ανθρώπων είναι νέο φαινόμενο και όχι ένα (φαινόμενο) που περιορίζεται στα νότια σύνορά μας».

Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί βρίσκονται στο πλευρό της Λιθουανίας για να δείξουν την αλληλεγγύη τους ανέφερε η Επίτροπος.