Skip to main content

Γιορτές καρναβαλιού στην πλατεία Δικαστηρίων σχεδιάζει ο Δήμος

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα στην πλατεία Δικαστηρίων θα πραγματοποιηθούν γιορτές καρναβαλιού.

Εγκαταστάθηκαν για την χριστουγεννιάτικη περίοδο στην πλατεία Δικαστηρίων αλλά θα μείνουν για πάντα... Ο λόγος για τα ξύλινα σπιτάκια τα οποία είχε τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης για το χριστουγεννιάτικο χωριό στην περιοχή πάνω απο το άγαλμα του Βενιζέλου. Εκτός από τα ξύλινα σπιτάκια, θα παραμείνει στο σημείο και το λούνα παρκ που στήθηκε την εορταστική περίοδο.

Όπως ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, το επόμενο διάστημα στην πλατεία Δικαστηρίων, στο κέντρο της πόλης, θα πραγματοποιηθούν γιορτές καρναβαλιού.

«Θα στηθούν γιορτές καρναβαλιού ή κάποιες εκδηλώσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, πάνω από την Εγνατία, για να υπάρχει συνεχώς κόσμος», τόνισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζέρβας, αυτό που θέλει ο δήμος «είναι να διατηρηθούν «ζωντανά» κομμάτια της πόλης που ήταν εγκαταλελειμμένα και παρουσίαζαν κρούσματα παραβατικότητας».

Διαβάστε: Πώς θα κρατηθεί ζωντανή η πλατεία Δικαστηρίων... Το σχέδιο Ζέρβα

«Στόχος μας είναι να υπάρχουν συνεχείς καλές χρήσεις που θα έχουν να κάνουν με αγορές, με δράσεις και γιορτές. Είτε είναι τα καρναβάλια είτε το Πάσχα και τα Χριστούγεννα είτε συναυλίες. Θέλουμε να πάρουμε πίσω γωνιές της πόλης μας που ήταν εγκαταλελειμμένες και είχαν κακές χρήσεις», υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα επαναλαμβάνονται εκδηλώσεις και δράσεις που θα προσελκύουν μικρούς και μεγάλους.

Τέλος, ο κ.Ζέρβας ευχαρίστησε την ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση της Πλατείας Δικαστηρίων.