Skip to main content

Γιούνκερ: Είναι πολύ δύσκολο να με αντικαταστήσει κανείς

Απέναντι στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Γιούνκερ κατάφερε να προκαλέσει πολλές φορές το γέλιο στην αίθουσα Τύπου.

Εμφανώς ευδιάθετος και με μπόλικη δόση χιούμορ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Απέναντι στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Γιούνκερ κατάφερε να προκαλέσει πολλές φορές το γέλιο στην αίθουσα Τύπου.

Σχολιάζοντας την αδυναμία των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων να συμφωνήσουν στο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν, ο Λουξεμβούργιος πολιτικός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταγράφω με ικανοποίηση ότι είναι πολύ δύσκολο να με αντικαταστήσει κανείς».

Στη συνέχεια ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ σε ρόλο συντονιστή των ερωτήσεων έδωσε τον λόγο σε έναν δημοσιογράφο. Μόλις ο δημοσιογράφος απηύθυνε το ερώτημά του στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος Γιούνκερ τον διέκοψε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας δίνω τον λόγο εγώ και εσείς ρωτάτε τον Ντόναλντ;».