Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
x

ΓΚΑΓΚΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΤΕΓΚΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

To θέμα της δημιουργίας νέου ογκολογικού συγκροτήματος έθεσε η διοίκηση του Θεαγενείου στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, είχε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ενόψει των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ. Όπως τόνισε, το υπουργείο θα είναι άτεγκτο απέναντι στους υγειονομικούς που παρουσιάζουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Τα πλαστά πιστοποιητικά είναι ένα πρόβλημα που μάς στεναχωρεί πάρα πολύ. Νομίζω ότι είναι πολύ λίγα αυτή την στιγμή και είναι μέσα σε μία διαδικασία που ελέγχονται. Για αυτά που έχουν πιστοποιηθεί θα υπάρξουν οι νομικές κυρώσεις και θα είμαστε άτεγκτοι, γιατί πραγματικά όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες αλλά ειδικά οι υγειονομικοί, θεωρούμε ότι είναι αυτοί που κατεξοχήν πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Νομίζω λοιπόν ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το υπουργείο, όπου ακούει θα το ψάχνει και, όπου πιστοποιείται πρόβλημα θα υπάρχουν οι αντίστοιχες κυρώσεις», δήλωσε η κ. Γκάγκα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν γίνει πάρα πολλές διορθωτικές αλλαγές και το σύστημα τα κατάφερε παρά το πάρα πολύ βαρύ δεύτερο κύμα. «Νομίζω ότι αυτό ήταν ένας άθλος πραγματικά και για τους ΥΠΕαρχες και για όλους τους συναδέλφους μου υγειονομικούς σε όλες τις βαθμίδες στα νοσοκομεία και έξω. Αυτή τη στιγμή πανδημία υπάρχει .Θα έχουμε το νου μας συνεχώς και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είμαστε όλοι ασφαλείς και  όλοι οι πολίτες και όλοι  οι συνάδελφοί μου που δουλεύουνε στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια. Νομίζω ότι ο διάλογος είναι ανοιχτός, ακούμε συνεχώς και οτιδήποτε αλλαγές χρειαστεί να γίνουν θα γίνουν. Οτιδήποτε χρειαστεί να υπάρχει στο σύστημα θα γίνει. Αλλά ήδη είναι καλά οργανωμένο και στελεχωμένο» πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Στη συνέχεια, η κ. Γκάγκα συναντήθηκε με τις διοικήσεις του Θεαγενείου και του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας ενός νέου ογκολογικού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη,  με τη διοικήτρια του Θεαγενείου, Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή. Η κ. Γκάγκα επισκέφτηκε τη Θωρακοχειρουργική Κλινική, το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα και το τμήμα PET-CT του Θεαγενείου και συνομίλησε με ασθενείς, οι οποίοι διατύπωσαν παράπονα για τον χρόνο αναμονής. «Θέσαμε το θέμα της δημιουργίας ενός νέου κτηρίου και η κ . Γκάγκα, αντιλήφθηκε την στενότητα των χώρων και τον πολύ μεγάλο όγκο των περιστατικών και είδε θετικά το αίτημά μας. Είναι μάχιμη γιατρός, είναι άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά και κατάλαβε αμέσως το δίκαιο αίτημα του Νοσοκομείου. Νομίζω ότι θα έχουμε μία καλή πορεία προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί όλοι είναι θετικοί για αυτό το αίτημα. Είναι κάτι που το έχει ανάγκη όχι μόνο η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα αλλά τα 2/3 της ελληνικής επικράτειας από όπου δέχεται ασθενείς το Θεαγένειο», σημείωσε η κ. Κουρτέλη -Ξουρή.

Εξάλλου, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, φτάνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα θα έχει συναντήσεις στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Ιατρών, Φαρμακοποιών, Οδοντιάτρων και τις διοικήσεις της 3ης και 4ης ΥΠΕ. Ο κ Πλεύρης αύριο στις 11.45 το πρωί θα παρευρεθεί στα εγκαίνια των περιπτέρων του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΘ στην ΔΕΘ και στις 13:00 θα μιλήσει για την για την πανδημία στο συνεδριακό κέντρο “Νικόλαος Γερμανός”.

Πηγή: ΕΡΤ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ