Skip to main content

Γκάγκα από Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για τις ελλείψεις αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Μακεδονία, όπου τα κρούσματα ανεβαίνουν

Σχέδιο για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε αναισθησιολόγους, ειδικότητα πρώτης γραμμής στη μάχη της πανδημίας, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας.

Το θέμα συζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε συνάντηση που είχε με μέλη της Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Βορείου Ελλάδος κατά την επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις της η κ. Γκάγκα επισήμανε πως είναι αρκετά τα κενά της συγκεκριμένης ειδικότητας στα νοσοκομεία όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας και της Ευρώπης, σημειώνοντας πως είναι παγκόσμια η έλλειψησε αναισθησιολόγους. "Προχωράμε σε κάποιες λύσεις που θα επιτρέψουν και στους αναισθησιολόγους να αισθάνονται ότι έχουν τη στήριξη του κράτους και του υπουργείου, που την έχουν, να αμείβονται καλύτερα για τη δουλειά που κάνουν, γιατί είναι εξοντωτική και είναι πολύ λίγοι. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στα παιδιά να διαλέξουν την αναισθησιολογία και στους νέους γιατρούς που έχουν τελειώσει την αναισθησιολογία να μπουν στο σύστημα υγείας", ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός, η οποία πρόσθεσε πως προκηρύσσονται θέσεις, αλλά βγαίνουν άγονες οι διαδικασίες.

Αναφερόμενη στην σημερινή επίσκεψη του επιτελείου του υπουργείου στη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν είναι πως η πανδημία είναι εδώ και πρέπει να είμαστε ακόμα πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούμε τα μέτρα.

"Αυτό που θέλω και ως γιατρός είναι να πείσω τους ανθρώπους που φοβούνται ακόμα το εμβόλιο να εμβολιαστούν. Έχουμε τώρα τα ίδια κρούσματα που είχαμε πέρσι με το ένα τέταρτο των νοσηλειών, ακριβώς γιατί οι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι και αρρωσταίνουν λιγότερο. Και όποιος έχει απορίες για τον εμβολιασμό, ολόκληρο το ιατρικό σώμα είναι εδώ, για να δώσουμε πληροφορίες, να πείσουμε, να εξηγήσουμε πώς λειτουργούντα εμβόλια και γιατί αυτό είναι η ασφάλειά μας και ο δρόμος για το μέλλον", είπε. Η κ. Γκάγκα τόνισε ότι ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Μακεδονία, όπου τα κρούσματα ανεβαίνουν, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος πρέπει να βγαίνει με προσοχή και να τηρεί τα μέτρα.