Skip to main content

Γκαρσία: Συνδυάσαμε νίκη και 95α γενέθλια - Ο ΠΑΟΚ πάντα θα αδικείται

Πώς σχολίασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ την αλλαγή φιλοσοφίας παιχνιδιού της ομάδας τον τελευταίο καιρό που κέρδισε δύο σημαντικά παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Άρη, επικρατώντας των κίτρινων με 1-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης και έτσι τον έπιασε στη δεύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε δηλώσεις του στη NOVA αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, έδωσε τα συγχαρητήριά του στους ποδοσφαιριστές. Επίσης αναφέρθηκε και στην επιλογή να καλύψει τα μετόπισθεν μετά την επίτευξη του γκολ του Σβαμπ, ενώ τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα υφίσταται πάντα αδικίες, αναφερόμενος στην αποβολή του Ουάρντα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία: "Για εμάς είναι ένα ακόμα βήμα οι ποδοσφαιριστές δείχνουν χαρακτήρα, κερδίσαμε μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα που παίζει καλά, όπως ξέρουμε καλά είναι το ντέρμπι της πόλης και για τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ σημαντικό".

"Αλλά αυτό που θέλω να τονίσω και να κρατήσω είναι η προσπάθεια όλων των παικτών, πόσο μάλλον όταν μείναμε με δέκα. Αυτός είναι ο δρόμος και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά".

Για την οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ με την πάροδο του χρόνου: "Νομίζω πως ήταν μια απόφαση που έχει να κάνει με πολλά μέρη. Ήταν μια συνειδητή απόφαση για να αμυνθούμε κοντά στην εστία μας και να έχουμε πολλά μέτρα για αντεπιθέσεις, ο αντίπαλος όμως παίζει και αυτός και επειδή ήταν πίσω στο σκορ έπρεπε να κάνει παιχνίδι".

"Εμείς από την πλευρά μας, παίζαμε λίγο πιο πίσω απ' ότι συνήθως αλλά φτιάξαμε φάσεις στις αντεπιθέσεις για να βρούμε δεύτερο γκολ. Είχαμε μια πολύ καθαρή φάση με τον Ζίφκοβιτς και απ' όταν μείναμε με δέκα ήταν φυσιολογικό να οπισθοχωρήσουμε για να κρατήσουμε το μηδέν".

Για την αλλαγή φιλοσοφίας: "Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, προσαρμοστήκαμε σε κάποια διαφορετικά κομμάτια και αυτό γιατί προσπαθούμε να βρούμε πάντα τον τρόπο που μπορεί να βολέψει την ομάδα και να κάνει τους παίκτες να νιώσουν άνετα.

"Να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε πάνω στους παίκτες. Συνεχίζουμε να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, τι είναι καλύτερο για την ομάδα και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά".

Για τα γενέθλια του ΠΑΟΚ και το μήνυμα που θέλει να στείλει: "Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό που συνδυάσαμε τα γενέθλιά του συλλόγου με μια νίκη. Πόσω μάλλον που κερδίσαμε δύο σερί ντέρμπι".

"Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα υφίστανται πάντα αδικίες, εμείς από την πλευρά μας ζητάμε υπομονή, να είμαστε δίπλα στους παίκτες. Κανένας δεν θέλει να κερδίζει παραπάνω από αυτούς και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά βήμα βήμα για να έχουμε κι άλλες επιτυχίες".