Skip to main content

Γκερέκου: Στόχος του ΕΟΤ η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού τόνισε πως όλα δείχνουν ότι σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα από την περσινή χρονιά.

Μια πιο κανονική ροή τουριστών στην Ελλάδα αναμένει έως τον Ιούνιο η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι δειλά-δειλά έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις μετά το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

Η κ. Γκερέκου είπε πως προς τα τέλη Ιουνίου θα υπάρξει ένα αρκετά ικανοποιητικό τουριστικό ρεύμα ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένεται ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών. Στόχος πρόσθεσε είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στο ερώτημα εάν είναι ρεαλιστικός ο στόχος για το 50% των τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα το 2019, η πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε ότι όλα δείχνουν ότι σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα από την περσινή χρονιά και τόσο οι φορείς του τουρισμού όσο και ο ΕΟΤ με διστακτικότητα «βλέπει» ένα 40% και στην πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη φτάνει στο 50% «εφόσον η επιμήκυνση συμβεί και πάει και έως τον Οκτώβριο».

Σύμφωνα μάλιστα με τους tour operators υπάρχει πολύ υψηλό ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα. Η κ. Γκερέκου τόνισε πως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι η βασική αγορά της Ελλάδας ενώ για τη Βρετανία όπου υπάρχουν προβλήματα, εξέφρασε την ελπίδα ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσουν να απελευθερώνονται οι ταξιδιώτες σε σχέση με την καραντίνα.