Skip to main content

Γκιώνης: O βιασμός στη Θεσσαλονίκη αφορμή να ξεσκεπαστεί το κύκλωμα - Απειλούν τη ζωή μου

Είναι ένα τεράστιο κύκλωμα που υπάρχει χρόνια στη χώρα, τονίζει ο Ηλίας Γκιώνης - Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ο ακτιβιστής

Απειλές για τη ζωή του κατήγγειλε ότι δέχεται ο Ηλίας Γκιώνης. Ο ακτιβιστής, ο οποίος έκανε γνωστή στο πανελλήνιο την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται είναι ένα κύκλωμα που δρα πολλά χρόνια και εμπλέκεται σε εμπορία ανθρώπων, τζόγο, ναρκωτικά, όπλα ακόμη και πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους.

Ο ακτιβιστής που έχει την εμπιστοσύνη θυμάτων σεξουαλικής βίας, μέσω του προφίλ του στα social media, προβαίνει σε αποκαλύψεις και φέρνει στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις που ήταν άγνωστες.

«Είμαι ένας ερασιτέχνης και κάνω μια έρευνα. Δεν έχω κάποιο στοιχείο και ούτε έχω τις άκρες για να μπορέσω να διεξάγω μια έρευνα που θα βοηθήσει τόσο τις Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γκιώνης επανέλαβε ότι λόγω αυτής του της δράσης δέχεται απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το τηλεφωνό του με εκφράσεις όπως “τι νούμερο τσιμέντο φοράς στα πόδια” και απειλές ότι “αρχίζω να μοιάζω με τον δολοφονημένο Γιώργο Καραϊβάζ”.

Και όπως είπε, «είναι μεγάλο το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί από όλες τις πόλεις που έχουν αναφερθεί (σ.σ. σε Ελλάδα και Κύπρο)» ενώ προειδοποίησε ότι αν «αύριο – μεθαύριο εγώ βρεθώ δολοφονημένος, τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν».

Απαντώντας σε ερώτηση για την έκταση που έχει πάρει η καταγγελία του για κύκλωμα μαστροπείας που φτάνει μέχρι την Κύπρο δήλωσε πως είναι επιφυλακτικός ως προς τη συνεργασία του με τις αρμόδιες Αρχές. “Υπάρχουν άτομα στην αστυνομία της Κύπρου που έχουν πλοκάμια παντού και δεν μπορώ να εμπιστευτώ. Δεν ξέρω τι άλλο έχουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες”.

Σύμφωνα με τον ίδιο κανείς εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν τον κάλεσε για να του παράσχει βοήθεια. ή προστασία. Αναφορικά με το αίτημα των κυπριακών Αρχών να συνδράμει στις έρευνες για την υπόθεση μαστροπίας εξήγησε:

“Έχει σταλεί ένα email από τις αρχές της Κύπρου το οποίο δεν είχα δει. Οι αστυνομικές Αρχές στην Ελλάδα γνωρίζουν ποιος είμαι και που βρίσκομαι. Έχω καθυστερήσει να στείλω το υλικό που έχω από τις πηγές γιατί έχω αποδείξεις ότι σε κάθε πόλη που εμπλέκεται το κύκλωμα, υπάρχουν και κάποιοι αστυνομικοί που εμπλέκονται”, κατήγγειλε. Και όπως δήλωσε, όταν χρειαστεί θα καταθέσει τα στοιχεία που έχει.

“Αυτό το κύκλωμα υπάρχει πολλά χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο και σε άλλες χώρες και εμπλέκεται σε υποθέσεις από τζόγο, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά, διακίνηση όπλων μέχρι και διακίνηση υλικού σε πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους. Αυτές τις καταγγελίες τις έχω από τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. Τις εξακριβώνω με στοιχεία και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε τις επόμενες ημέρες”, είπε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές της Κύπρου προσπαθούν να φτάσουν στην άκρη αυτού του νήματος, ζητώντας την συνδρομή του ακτιβιστή του Ηλία Γκιώνη.

“Η αστυνομία έχει αφήσει φωνητικά μηνύματα στο κινητό του κ. Γκιώνη, μια και δεν μπορούν να μιλήσουν με τον δικηγόρο του”, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο ακτιβιστής δήλωσε πως θα συνεργαστεί για να ξετυλιχτεί όλο αυτό το κουβάρι.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής λέγοντας ότι ¨είναι σοβαρές υποθέσεις. Κανείς δεν έχει λόγο να φοβάται. Όποιος έχει στοιχεία θα πρέπει να απευθυνθεί στην αστυνομία. Οι γυναίκες πρέπει να καταγγέλλουν αντίστοιχες συμπεριφορές. Υπάρχει στην ΕΛΑΣ εξειδικευμένο προσωπικό γι αυτό υπάρχουν και αποτελέσματα”.

Απάντηση που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γκιώνη ο οποίος, για ακόμη μια φορά, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον ρόλο των Αρχών στην διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων κατυαγγέλοντας ότι “οι Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου κωλιεσιεργούν”.

Αναφορικά με την αποκάλυψη για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας ο κ. Γκιώνης δήλωσε πως “ο βιασμός της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη είναι αφορμή να γίνει κάτι για να ξεσκεπαστεί αυτό το τεράστιο κύκλωμα. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος που με βλέπει μού παρέχει προστασία. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ”.