Skip to main content

Γκιουλέκας για Πολάκη-Τζανακόπουλο: «Αυτά συμβαίνουν στην Ουγκάντα!»

Για το προσφυγικό σημείωσε οτι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα όποιος έρχεται παράνομα στη χώρα

«Αυτό που ζούμε είναι η μειοψηφία να αρνείται την απόφαση της πλειοψηφίας. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν στην Ουγκάντα και κατακουρελιάζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Εμείς δεν ορίσαμε αυτούς που θέλουμε να βάλει ο κ.Τσίπρας στην επιτροπή για την Novartis, αλλά τονίσαμε ότι τα άτομα που θα κληθούν ως μάρτυρες δεν μπορούν να καταθέτουν ως μάρτυρες και να ασκούν ταυτόχρονα και εισαγγελικά καθήκοντα».

Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στο Radio North 98 για τις τελευταίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση Novartis, και πρόσθεσε: «και εμείς όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση δεν συμφωνούσαμε με πολλές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όταν λαμβάνονταν η απόφαση την σεβόμασταν και δεν αντιδρούσαμε όπως… ο πολλά “βαρύς” Πολάκης που καλύπτεται από τον κ.Τσίπρα».

O βουλευτής της Ν.Δ, σχολιάζοντας την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση μετατρέπει τα ΑΕΙ από χώρους ανομίας σε χώρους εκπαίδευσης, γιατί δεν νομίζω όσα βρέθηκαν μέσα στην ΑΣΟΕΕ, δηλαδή κράνη, στυλάρια και υλικά παρασκευής βομβών, να έχουν σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία. Από την άλλη πλευρά, η Αξιωματική αντιπολίτευση με τις θέσεις που διατυπώνει, αποδεικνύει ότι βρίσκεται βαθιά βουλιαγμένη στην ιδεολογία της. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δηλώσει κατά το παρελθόν στη Βουλή, ότι οι τρομοκράτες της 17Ν επέλεξαν τον ένοπλο αγώνα. Αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ιδεοληψία που τους διακατέχει είναι λαϊκός αγώνας και είναι θέμα επιλογής και κοινωνικό φαινόμενο.»

Αναφερόμενος, στις δηλώσεις Λάππα και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για τις μολότοφ ο κ. Γκιουλέκας τόνισε οτι «με το να λέμε ότι η μεταφορά μολότοφ και η χρήση τους είναι κοινωνικό φαινόμενο, έχουμε ξεχάσει ότι οι μολότοφ των μπαχαλάκηδων κόστισαν τις ζωές τριών ατόμων. Ο κόσμος θέλει να νιώσει ασφάλεια και σε αυτό το πλαίσιο γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια».

Για το προσφυγικό σημείωσε οτι «η Ελλάδα πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα όποιος έρχεται παράνομα στη χώρα. Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με κλειστά τύπου κέντρα κράτησης θα εξετάζεται το αίτημα ασύλου σε άμεσο χρονικό διάστημα, καθώς η Κυβέρνηση έχει αλλάξει τη νομοθεσία για το Άσυλο, προχωρώντας στη σύντμηση των προθεσμιών για το αν κάποιος δικαιούται άσυλο, προχωρώντας μάλιστα και στην καλυτέρευση της φύλαξης των συνόρων».