Skip to main content

Γκρι και όχι... black η Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη - Η ακρίβεια χτύπησε την αγορά (φωτο)

Η ακρίβεια χτύπησε την αγορά της Θεσσαλονίκης- Λίγες σακούλες παρά την αυξημένη κίνηση τις τελευταίες ώρες. Τι λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Περισσότερο αναγνωριστικές βόλτες και λιγότερα ψώνια χαρακτηρίζουν τη φετινή Black Friday στη Θεσσαλονίκη που από το πρωί δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Η ακρίβεια φαίνεται πως χτύπησε πολύ την αγορά της Θεσσαλονίκης, καθώς παρά τις υψηλές προσδοκίες και τις καλές σχετικά τιμές ο κόσμος δεν φαίνεται να τιμά και πολύ την παράδοση της ημέρας.

Οι περισσότεροι κρατούν σακούλες από μεγάλες αλυσίδες και μάλιστα μία, το πολύ δύο. 

Η ακρίβεια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι αλυσίδες και τα υπόλοιπα καταστήματα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν ξεκινήσει προσφορές και εκπτώσεις, τις οποίες έχουν προωθήσει με βομβαρδισμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων, φαίνεται πως έχει μειώσει κατά πολύ την προσμονή και τον ενθουσιασμό για τη Black Friday που είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες χρονιές, ειδικά προ της πανδημίας.

Υπάλληλοι σε κατάστηματα ηλεκτρονικών ειδών κάνουν λόγο για αρκετά απογοητευτική μέρα που δεν φτάνει την αντίστοιχη ημέρα πέρυσι που μάλιστα είχε τους περιορισμούς της πανδημίας. «Πέρυσι είχαμε ανοίξει και από έξω περίμενε κόσμος. Παρά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είχε πολύ κόσμο. Τώρα πιο πολύ βλέπουν, παρά ψωνίζουν», είπε υπάλληλος σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην Τσιμισκή.



Αντίστοιχη εικόνα παρατηρεί και υπάλληλος σε κατάστημα ένδυσης στην Τσιμισκή. «Μία κυρία μου είπε πως "κάνει βόλτα και απλώς χαζεύει για να χορτάσει το μάτι γιατί με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και τις αυξήσεις στο ρεύμα, δεν υπάρχει περίπτωση να ψωνίσει". Πώς να της μιλήσω για προσφορές;», είπε η ίδια.

Πάντως, υπάλληλος σε κατάστημα υποδημάτων λέει πως οι τιμές δεν έχουν ουσιαστικά μεγάλη διαφορά. «Οι περισσότεροι ψωνίζουν από μεγάλες αλυσίδες, αλλά ακόμα και εκεί παρατηρείται μείωση της κίνησης», σχολίασε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η άποψη του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη. «Δεν έχει σημασία τόσον  ο κόσμος, όσο οι... σακούκες», είπε ο ίδιος, ενώ σχολίασε πως η αγορά κινείται πολύ υποτονικά. «Ίσως το γεγονός πως είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και τις επόμενες δύο ημέρες συνηγορούν στο να κάνουν απλώς βόλτες οι καταναλωτές και να μην αγοράζουν. Πραγματικά η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα που επηρεάζει τις αγορές. Αν ο κόσμος δεν έχει να ζεστάνει το σπίτι του πώς θα βγει για ψώνια;», είπε ο ίδιος. «Όσος και να ψωνίσει ο κόσμος δεν σώζονται τα ταμεία με μια ημέρα και μάλιστα που μοιάζει με καλή συνηθισμένη Παρασκευή», είπε.