Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
x

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ: ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΟΥΣΕ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ - ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Το βασικό στοιχείο που οδήγησε στην ομολογία του δεν ήταν κανένα από τα 4 ευρήματα για τα οποία κλήθηκε αρχικά να απαντήσει.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, για ασκηθεί ποινική δίωξη και να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Όπως είπε ο αντιπρόσωπος Αστυνομικών Αθήνας στον ΣΚΑΙ, τα στοιχεία που έδιναν οι αρχές στη δημοσιότητα επίτηδες δεν ενοχοποιούσαν τον δράστη, μέχρι να συλλέξουν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Τι τον ρώτησαν οι αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με την ομολογία του, ο πιλότος σκότωσε την Καρολάιν γύρω στις 4 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου και για περίπου δύο ώρες σκηνοθετούσε τη ληστεία.

Το βασικό στοιχείο, σύμφωνα με αξιωματικούς της Δίωξης Ανθρωποκτονιών, που οδήγησε στην ομολογία του δεν ήταν κανένα από τα 4 ευρήματα για τα οποία κλήθηκε αρχικά να απαντήσει. Στην ουσία οι ερωτήσεις περιστρέφονταν γύρω από το 11 μηνών βρέφος. Για κάθε εύρημα τον ρωτούσαν ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, φαίνεται να τον ενδιέφερε τι θα γίνει με το παιδί και γι’ αυτό, όπως, είπε προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα.

Μετά την ομολογία του ρώτησε τους αστυνομικούς αν θα εκτίσει την ποινή που θα λάβει για να αναλάβει ξανά τη φροντίδα του παιδιού.

Για το πώς σκέφτηκε τη ληστεία, οι αστυνομικοί είπαν ότι τη ληστεία στο Αλεποχώρι που έγινε σε σπίτι συναδέλφου του πριν δύο χρόνια, την είχε αναφέρει στις πρώτες καταθέσεις του, πράγμα που ενισχύει το σενάριο ότι προσπάθησε να την αντιγράψει.

Ποιο ήταν το κίνητρο

Οι αρχές εκτιμούν ότι το κίνητρο ήταν ο τσακωμός, καθώς και υποτιμητικά σχόλια προς αυτόν και την οικογένειά του σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση που φέρεται να είχε κάνει η Καρολάιν, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

Ο πιλότος ανέφερε ότι ο ίδιος έδεσε την Καρολάιν αφού τη σκότωσε και της έβαλε μια μπλούζα στο στόμα για να φαίνεται ότι με αυτό την έπνιξαν οι δράστες.

Στη συνέχεια σκότωσε και τον σκύλο στο πλαίσιο της σκηνοθεσίας της ληστείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ