Skip to main content

Γώγος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια

Στο τραπέζι υπάρχουν πάντα όλα, όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα, ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή της απόφασης για περαιτέρω άνοιγμα των σχολείων άφησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ANT1, καθώς τόνισε πως η κατάσταση στην Αττική είναι στην «κόψη του ξυραφιού».

Ο κ. Γώγος ανέφερε πως το ιικό φορτίο είναι αρκετά αυξημένο γενικά στη χώρα και παράλληλα, οι νοσηλευόμενοι φτάνουν τους 1500.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, παρά το γεγονός πως η απόφαση έχει ληφθεί, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτή να μεταβληθεί αν τα πράγματα χειροτερέψουν, καθώς, όπως τόνισε, «τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε». Συμπλήρωσε πως σημασία έχουν τα στοιχεία των τεστ που θα πρέπει να βρίσκονται κάτω του 2%, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η επάρκεια στις ΜΕΘ και η δυναμική της πανδημίας.

Μιλώντας για την κατάσταση στην Αττική, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας σημείωσε ότι «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% όσων εμφανίζονται σε όλη τη χώρα». «Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ότι «οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την Επιτροπή και τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση».